• 瀏覽: 8,468
  • 回覆: 12
睇到台灣MeToo性騷擾單新聞…
由6月1日到6月18日由政壇燒到財經圈、娛樂圈。已經有黃子佼、宥勝、蕾菈、陳柏惟、朱學恆、許傑輝等近40位名人都被指控曾涉性騷
唔知道之後仲有幾多個藝人會被爆出…
雖然知道除左娛樂圈,我地平時日常身邊其實都可能好多,只係被性騷擾既女仔未必敢講出黎
記得初初出黎做野果陣有個女同事比男上司性騷擾又唔敢同人講,去到最後好唔開心自殺之知道呢件事
真係覺得做女仔真係要好好保護好自己,就算發生左都一定要話比信任既人聽…

d男人好心唔好禁變態啦

宥勝真係估佢唔到..佢形象本身好好

台灣好似好亂....

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2023-6-19 15:56 發表

台灣好似好亂....
邊度都一樣,衹係男人有冇俾夠女人想要既最低要求,冇就爆鳩你大鑊啫

全世界娛樂圈都係咁,雖然有時d男人衰,有時d女人都唔係好,俾足著數就得.

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2023-6-19 15:22 發表

由6月1日到6月18日由政壇燒到財經圈、娛樂圈。已經有黃子佼、宥勝、蕾菈、陳柏惟、朱學恆、許傑輝等近40位名人都被指控曾涉性騷
雖然知道除左娛樂圈,我地平時日常身邊其實都可能好多,只係被性騷擾既女仔未必敢講出黎
記得初初出黎做野果陣有個女同事比男上司性騷擾又唔敢同人講,去到最後好唔開心自殺之知道呢件事
真係覺得做女仔真 ...
中國大陸"鞋子反光偷窺"事件,男性一定要好好保護自己,面對大陸的婦女霸權,絕不要退縮呀!

引用:
原帖由 我愛權志龍 於 2023-6-19 15:54 發表

d男人好心唔好禁變態啦
香港人永遠都不會忘記: 呂麗瑤性誣陷自己的教練。

搵個男朋友保護自己

me2?
尊尼特普個單野都好轟動喎
男人更要學識保護自己

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2023-6-19 15:22 發表

真係覺得做女仔真 ...
你睇台灣堆女點著就知平時係幾亂
台灣跟足日本行呢

男士們都要好好保護自己,因為好多女人同人講嘢時都好鍾意郁手郁腳,大笑嗰陣又好興挨身挨勢,男士們唔好以為好爽好著數,小心隨時俾人反咬一口

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2023-6-19 15:56 發表

台灣好似好亂....
都唔止台灣啦,只係今次被爆嘅係台灣啫,可能好多地方都有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]