• 瀏覽: 19,031
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 mendou 於 2023-6-7 22:19 發表

同老公本幾年前都係隨緣, 有BB 就有, 冇就算
但幾年都冇設防
到而家黎到30中了
開始好緊張....
如果40歲先有BB...
佢20 歲我都60歲...
去過睇醫生, CHECK 過老公冇事,我就有多囊卵巢症醫生話我難有BB...
但而家真係好想有一個自己巴BB...
可以點做好
試吓祈福

引用:
原帖由 flopman 於 2023-6-11 02:50 發表

你老公年齡太大了~
揀男人, 吾可以大自己太多~
佢地生育能力, 已經下降...所以你難受孕~
就算成功受孕, 個 bb 質素都吾會高~
咁又吾好嚇人,大把明星有錢人超齡做人工授孕,做人工授孕主要係年紀越大,卵子一年比一年老化,比較難受孕,所以衣家興雪卵,男人7O歲都無問題。與bb質素無關的。

引用:
原帖由 mendou 於 2023-6-7 22:19 發表

但幾年都冇設防
到而家黎到30中了
開始好緊張....
去過睇醫生, CHECK 過老公冇事,我就有多囊卵巢症醫生話我難有BB...
可以點做好
男人四十歲都吾遲,反而係你卵子質素會一年比一年下降,更難懷孕!我只係比個建議你參考,如果你真係好想要小孩,你都要多方面去做,首先你經濟條件好不好,如果好就直接去仁安做,如果還可以就去排公家症,但時間會比較耐,如果係兩者之間,亦可以選擇去深圳做人授,我已經有三個朋係係疫情前係深圳做,包括我自己,因接近香港,地鐵到,疫情前,佢有係香港賣廣告的,價錢係兩者之間價,不過重點係快,如果你一切正常,一個月已經可以取卵雪住,但呢D你自己決定,我個人建議趁衣家卵子仲係叫好,就雪在佢先。另外備孕前要養卵養精,質素好要三個月前就要早睡早起,每日食雞蛋等等,其他我就吾係好記得,但你上網一定找到資料,祝你成功!

引用:

但幾年都冇設防
到而家黎到30中了
開始好緊張....
可以點做好
醫生有咩建議?

引用:
原帖由 dan_dan524 於 2023-6-28 15:21 發表

咁又吾好嚇人,大把明星有錢人超齡做人工授孕,做人工授孕主要係年紀越大,卵子一年比一年老化,比較難受孕,所以衣家興雪卵,男人7O歲都無問題。與bb質素無關的。
上網睇~
抽卵費, 閒閒地 30000 至 40000~
(每年)仲要, 比儲存費...幾千~
而且抽卵過程, 全身麻醉~
麻醉 ge 野, 都叫有風險~

引用:
原帖由 flopman 於 2023-7-3 02:56 發表

上網睇~
抽卵費, 閒閒地 30000 至 40000~
(每年)仲要, 比儲存費...幾千~
而且抽卵過程, 全身麻醉~
麻醉 ge 野, 都叫有風險~
咁講的話,做乜都有風險,去得呢D地方,就係想要有BB,我當年係香港公家正做,之後又係深圳做,衣家都仲有胚胎儲存係到。

呢D女人病好常見 , 香港大把女人都有 . 

女親友都有 , 結完婚3個月後便告知有左 , 運氣最重要 .

最好笑係中醫話佢好難有 , 個療程預備開始 

過羅湖做ivf啦,唔使等,又快又平

大家一齊加油啊

若一對夫婦的性生活正常,並連續在12 個月內沒有採用任何避孕措施而仍然未能成功懷孕,便可定義為不育。

引用:
原帖由 kid006 於 2023-7-5 15:02 發表

過羅湖做ivf啦,唔使等,又快又平
大陸我唔係好信得過....

只係多囊的話唔使即刻做IVF呀,可以試下食中藥同睇西醫食排卵藥。多囊最大的問題好多時係卵泡長唔大所以難受孕,睇西醫可以幫手的。

咁就順其自然啦

引用:
原帖由 mendou 於 2023-8-29 23:32 發表

大陸我唔係好信得過....
你 30 幾仲有能力生~
所以, 好大可能系...你老公 d 精弱~

我同樓主你一樣,試左幾年都食白果,事不宜遲開左關就去左台灣ivf, 岩岩有左bb, 年紀愈大會愈多問題,早啲對症下藥!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]