• 瀏覽: 9,534
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 walker11 於 2023-6-6 10:03 發表

不如咁啦

最近天氣好熱,著到咁會唔會好難跑

本港作為大刀會,就緊係帶大刀啦!

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2023-6-6 09:04 發表

罐頭比水樽殺傷力大👈
環保袋放兩粒大電芯

有心理準備嘅情況下,咩野都可以係武器

無心理準備嘅情況下,跑啦,仲諗

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2023-6-5 15:04 發表

琴日同個女仔fd食飯,明明都冇落雨但佢帶住把長遮出街,而且約佢夜晚,又唔洗開遮擋太陽,問佢做咩要帶把長遮出街。佢話︰而家咁危險,女仔出街帶住把長遮,有咩事都可以用把長遮保護自己嘛。落雨開遮又得、擋太陽又得、有咩事用嚟自衛都可以。
聽完佢咁樣講,我都覺得以後出街都係拎把長遮好。如果唔係都唔知點保護自己好。
如果有事發生,妳侵襲吾知响你後面或左或右衝過黎襲擊妳,到時乜都冇用!

引用:

琴日同個女仔fd食飯,明明都冇落雨但佢帶住把長遮出街,而且約佢夜晚,又唔洗開遮擋太陽,問佢做咩要帶把長遮出街。佢話︰而家咁危險,女仔出街帶住把長遮,有咩事都可以用把長遮保護自己嘛。落雨開遮又得、擋太陽又得、有咩事用嚟自衛都可以。
聽完佢咁樣講,我都覺得以後出街都係拎把長遮好。如果唔係都唔知點保護自己好。
不用載枝防狼噴霧好過啦!!有乜事都可噴佢對眼,不過都係哥句,妳有冇時間取出黎比較實際

引用:

不如載枝防狼噴霧好過啦!!有乜事都可噴佢對眼,不過都係哥句,妳有冇時間取出黎比較實際

引用:

遮有乜用!着成套護甲出街

引用:
原帖由 丁老闆 於 2023-6-6 11:22 發表

環保袋放兩粒大電芯
榴槤當造

引用:
原帖由 babylima 於 2023-6-5 22:56 發表

好過無
長遮對付大刀當然唔得。

不過長遮應該可以對付短武器,例如匕首,刀仔,水果刀之類。

所謂一寸長一寸強。長遮比刀仔長四倍。

刀仔無可能斬斷長遮。

你一定要自己經常訓練,識得揸住把長遮,刺向對方軟弱部位,例如心口,臉部眼睛鼻子嘴巴。

對方揸住刀仔未刺到你,你把長遮已經刺到對方眼睛。

對方就會短時間失去攻擊能力

帶把關刀

引用:
原帖由 東張西望2 於 2023-6-6 12:22 發表

不用載枝防狼噴霧好過啦!!有乜事都可噴佢對眼,不過都係哥句,妳有冇時間取出黎比較實際
香港帶防狼器犯法。

帶定噴發膠個d,有事即噴對方

引用:
原帖由 lunarlight132 於 2023-6-5 19:47 發表

一定要拎大袋, 裡面放一樽水!fing 起來可以當武器!
拎件衫, 係後面或者上面的人, 可以掉件衫落兇徒個頭, 遮住佢對眼!
拎大袋,放水樽~呢個建議唔錯👍,唔會覺得自己要特別帶多樣嘢😆

葉問真傳,長遮格擋術

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]