• 瀏覽: 8,329
  • 回覆: 23
阿媽同老豆離左婚年幾啦。老豆搬走左同小三一齊住。我就同阿媽一齊住。
最近老豆打嚟叫我母親節同佢仲有小三一齊食飯,話慶祝母親節,但我完全唔想去,母親節當然就係同自己阿媽好好慶祝啦。
而我都book好晒餐廳買好晒母親節禮物,想畀阿媽知道雖然佢老公出軌對佢咁衰,但做仔嘅一定會永遠都咁愛佢、陪住佢。

其實之前中秋節老豆都叫我同小三一齊食飯,今次仲叫我陪小三過母親節,老豆真係傻傻地!阿媽我就得一個,只會同我阿媽過母親節!
我仲同老豆講,如果佢再打嚟叫我陪小三,我就要同佢斷絕聯絡,連父親節都唔同佢過。
老豆聽完冇聲出,我會唔會講得過份左少少呀?

我覺得你做得岩呀!個小三對你好好咩?做咩要同佢食飯

又唔係你阿媽,做乜要去?
叫佢自己生一個出來, 同佢慶祝!

正常做法

引用:
原帖由 可憐啊! 於 2023-5-12 12:55 發表

阿媽同老豆離左婚年幾啦。老豆搬走左同小三一齊住。我就同阿媽一齊住。
最近老豆打嚟叫我母親節同佢仲有小三一齊食飯,話慶祝母親節,但我完全唔想去,母親節當然就係同自己阿媽好好慶祝啦。
而我都book好晒餐廳買好晒母親節禮物,想畀阿媽知道雖然佢老公出軌對佢咁衰,但做仔嘅一定會永遠都咁愛佢、陪住佢。

其實之前中秋節老豆都叫我同小三一齊食飯,今次仲叫我陪小三過母親節,老豆真係傻傻地!阿媽我就得一 ...
你做得好好👍🏻而家又唔係父親節。母親節,梗係陪自己母親,點解要去陪母親既情敵

樓主做得好好👍🏻 

得罪啲講句,樓主老豆好自私,有乜可能同小三慶祝唔同自己阿媽慶祝,你老豆咁都講得出真係令人好無言。

雖然唔知樓主父母因乜事離婚,但感覺係正確選擇,樓主要好好錫你阿媽⋯⋯

樓主阿爸就有小三照顧,可以理少啲🫣

引用:

其實之前中秋節老豆都叫我同小三一齊食飯,今次仲叫我陪小三過母親節,老豆真係傻傻地!阿媽我就得一 ...
唔會
基本上呢個父親都可以唔認
毫無家庭責任!!
唔見冇眼屎乾淨盲

你做得超好!你老豆有病啊,你老豆有無諗過你亞媽感受啊?!佢背叛你亞媽都算啊,仲要埋你都要一齊背叛你阿媽!

你老豆太過份了 

你老豆咁都問得出口?佢個腦諗咩?

引用:

做得好🤷🏼‍♂️👍🏼

引用:
原帖由 Tonychaha 於 2023-5-12 22:59 發表

你做得好好👍🏻而家又唔係父親節。母親節,梗係陪自己母親,點解要去陪母親既情敵
全對!無理由同拆散自己屋企既敵人共聚!

引用:
原帖由 春天可愛的湯圓 於 2023-5-14 17:33 發表

全對!無理由同拆散自己屋企既敵人共聚!
又唔可以咁講🤷🏼‍♂️呢個係佢老豆嘅問題🤷🏼‍♂️

你完全冇錯,做得好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]