• 瀏覽: 14,387
  • 回覆: 25
之前送過幾次野畀男朋友阿媽,但佢阿媽佢都偷偷地扔左。我唔知佢係因為唔鍾意份禮物本身,定係因為份禮物係我送,所以佢先唔鍾意扔左。

因為我阿媽母親節果陣會同阿爸去左旅行,男朋友就問我要唔要同佢地一齊食飯同佢媽咪慶祝母親節,我就話好,都同男朋友一齊買左母親節禮物。

點知男朋友同佢媽講左我都會去一齊食飯之後,佢阿媽就叫我母親節就好好陪返自己阿媽,好似好唔歡迎我出席咁,定係佢想我好好陪自己屋企人?

到底男朋友阿媽係唔係唔鍾意我?

引用:
原帖由 溫柔體貼 於 2023-5-10 15:33 發表

之前送過幾次野畀男朋友阿媽,但佢阿媽佢都偷偷地扔左。我唔知佢係因為唔鍾意份禮物本身,定係因為份禮物係我送,所以佢先唔鍾意扔左。

因為我阿媽母親節果陣會同阿爸去左旅行,男朋友就問我要唔要同佢地一齊食飯同佢媽咪慶祝母親節,我就話好,都同男朋友一齊買左母親節禮物。

點知男朋友同佢媽講左我都會去一齊食飯之後,佢阿媽就叫我母親節就好好陪返自己阿媽,好似好唔歡迎我出席咁,定係佢想我好好陪自己屋 ...
係,你D禮物應該唔掂!

妳估啱咗

冇錯,純粹唔鍾意份禮物,可以轉送俾人,唔鍾意你所以要毀滅左去,發洩不滿

引用:

點知男朋友同佢媽講左我都會去一齊食飯之後,佢阿媽就叫我母親節就好好陪返自己阿媽,好似好唔歡迎我出席咁,定係佢想我好好陪自己屋 ...
下次送個孫俾佢,睇佢乜反應都唔。

佢知唔知你阿媽去左旅行呀?可能真係想你陪下自己阿媽呢

不如你直接問下男朋友阿媽

引用:

我覺得你無需努力討好你的未來奶奶,因為奶奶覺得媳婦會搶走自己的兒子,所以奶奶和媳婦永遠是對立的。

還未結婚就唔好去啦!又唔係你阿媽。

我憎佢老母憎到
唔好話禮物
所有同佢有關嘅事物全部都憎

例如佢喜歡紅色
我連紅色file 都憎埋
你能理解嗎?

人哋眠乾睡濕咁湊大個仔
供書教學十幾二十年
到而家個仔有能力,有收入
可以照顧返人
竟然個仔去照顧陌生外來女人
佢唔妒火中燒就奇
可以理解,
但係十分十分自我中心及討厭

建議搵個容易處理啲嘅家庭

睇你家底!
如果你係何紅伸個女,你男友阿媽幫你洗腳都話開心

呢樣可以肯定

引用:
原帖由 甘正因 於 2023-5-10 20:50 發表

妳估啱咗
我地一齊恭喜佢

好仔不如好熄婦,我唔怕同你講,我依家既未婚妻,7年前都係我第一個女人(我第一次拍拖,咁我阿媽知我一直都係毒男),知我識左個女仔同我拍拖佢好反感,又叫我比張相佢睇又盛,佢當初真係唔鐘意又話個女人點樣點樣,之後我就同佢散左,但我之後發覺無左佢身邊好唔舒服,之後復合,我記得分手果時搞哭左佢一晚(人地同我講),跟住我阿媽問我同佢分手未,但我果時呃住佢先,之後我師父都有見過我女朋友,都同我阿媽傾過都幫我唔小既人,我記得我師父同我阿媽講你唔記得我地既年代好似首歌咁,難得有情人咩,之後就慢慢開解左我阿媽,我阿爸就睇得好通透唔緊要,佢話你自己搵返黎既女人你要同佢一世做人世,阿爸阿媽又睇得幾耐,之後我阿媽都無咩野都有叫直接黎我屋企住咁,住左一年左右,但係對佢生活方式唔慣,阿媽又對佢不滿,阿爸返工放工又無時間傾食完飯沖涼都訓左,而我果時返工都忙,大把行街成日打黎,返工又炸,屋企又炸,之後一鍋粥,咁我同女友,阿媽只有二選一
跟住偷偷搬出去仲換埋電話,就咁樣一過就5年,但係好辛苦無左屋企人最親既人真係好辛苦,我果時都有同老闆傾過,我老闆好重親情,佢話後生有邊個無錯,佢話睇下你幾時有勇氣面對之後我打左比阿爸,之後佢好感動聽到我把聲,佢都叫我打比阿媽,跟住叫我地得閒返黎屋企座喇,返到去既時候屋企人好開心話成日驚我要訓街(果時成街立立亂19年)之後我阿媽同我地兩個都講邊個啱定錯都好喇都過左去喇,我又大病左一場,之後佢個人睇得好開,最近我地終於兩家人座低食飯傾緊結婚既野,老人家就想簡單就得。
真係好多野好似拍戲咁,我估唔到當初離家出走,到好辛苦借到周圍都係錢,生活都成問題,估唔到一步一步慢慢走出黎,之後有個老闆我同佢講租都未交,佢話我幫你交左今個月咁下個月點算,之後借左5雞野比我叫我搵平d既租,每個月慢慢還比佢,其實我到依家仲好多謝佢,唔係佢幫我,又同我成日傾計,仲叫我得閒搵返屋企人我依一刻仲錯過好多野無晒所有野輸既唔止白活既7年,所以好多野都係慢慢黎

似係喎

主題標籤 #母親節
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]