• 瀏覽: 8,752
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
阿媽話3年無去過旅行問阿爸復活節假期不如一齊去旅行, 阿爸話岩啦我地一家人返鄉下拜山順便當去埋旅行
都係離開香港境同去旅行無分別啦, 其實今年復活節假期其中一日係兩老結婚30周年
阿媽都係想趁住大家都有假放去個小旅行慶祝下, 估唔到阿爸個答案咁直男.......

引用:
原帖由 唔鬧得 於 2023-3-20 11:49 發表

阿媽話3年無去過旅行問阿爸復活節假期不如一齊去旅行, 阿爸話岩啦我地一家人返鄉下拜山順便當去埋旅行
都係離開香港境同去旅行無分別啦, 其實今年復活節假期其中一日係兩老結婚30周年
阿媽都係想趁住大家都有假放去個小旅行慶祝下, 估唔到阿爸個答案咁直男.......
拜山 順便旅行,符合經濟效益!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-3-20 12:15 發表

雖然係, 但阿媽個樣好失望

30年都係咁啦,有咩問題呢?
多鳩如

引用:
原帖由 唔鬧得 於 2023-3-20 12:56 發表

老夫老妻自己去爭取喇

我老公放假,帶我同仔三個人去街市買餸, 就當係親子活動,近五年連街市買餸都慳返。

其實開心未得…直男會接受意見,最怕你收收埋埋。

引用:
原帖由 唔鬧得 於 2023-3-20 12:56 發表

咁去拜山 都住 六星級酒店 食自助餐 或米之蓮 囉⋯⋯ 亦可跨省旅遊一下,大陸很多地方可遊覽。

引用:
原帖由 axcbkjyd 於 2023-3-20 17:39 發表

我老公放假,帶我同仔三個人去街市買餸, 就當係親子活動,近五年連街市買餸都慳返。
男人真係冇個好嘢

其實都好丫 咁耐冇返過去都當係旅行囉

引用:

近近地,先做個出門熱身。
你又孝,又醒,自己出錢出力請父母去遠D玩多幾日。
聽講遊輪係最穩陣。

老夫老妻。 有乜直接Order 佢。 如果啲麻甩佬托杉伍識轉。 就車巴佢。 暗示法只係狗公溝女嘅時候先有有效期。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-3-20 12:15 發表

絕對好事!

孝道出行兩不缺!

尤其今年2023

高鐵復通年!

一舉兩得

引用:

是但啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]