• 瀏覽: 32,606
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:38 發表

做男人就係咁架啦
你夾埋佢個名先至上到會
你當俾返掟煲費佢囉

你覺得佢會咁輕易就放過層樓咩
而家講到拍9年包結婚包生仔咁,係香港人咁搞笑自己將d女人物化,用個價黎衡量,
又唔見有人掉轉話賠償比個男人…

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 15:48 發表

重點係你想唔想分返
賤唔賤 通常都會話你賤

不過做人有時賤格又冇錯喎
即係你食緊嚿屎
唔通又要食到尾咩
唔通氹住佢話會娶佢就唔賤?定係要唔夾都繼續一齊,咁樣叫做好負責任

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:28 發表

你知道係屎你仲會食九年?🤣
咪講左係近呢兩年先變懶囉

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:26 發表

現代陳世美,環境好少少就諗住要換女, 夾唔夾唔使拍咗九年先知呀
拍到第4,5年已經環境好左啦,請過佢去歐洲巴黎,日本,泰國年年都有去,買樓都係幾年前事,如果環境好就飛起一早唔會一齊住啦
佢近兩年幾成日夜蒲落club,吃喝玩樂,
好多野先令我唔想結婚,如果真係咁計較,我乜都AA啦,而家講緊幾百萬唔係幾十萬
我有幾千萬,比幾百萬我ok呀,
你估個個身家千萬起跳?我都係打工仔靠自己賺番黎先有

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-1-30 16:39 發表

如果樓主係賤男,  就唔會自己出晒錢,寫女友名啦, 
但佢條女變得又懶又惡,連搞野都唔比,  唔通仲要?
唉ching,真係搞野都無得搞,當然係其中一個原因,加加埋埋真係無晒感覺,
如果佢地咁都話我賤我都無野好講
只怪自己戇居

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:44 發表

樓主當初諗住用呢招箍住條女,最後係樓主玩到條女殘冇興趣做,想攞返層樓食免費餐
當初真係視佢結婚對象先會落佢名,
想日後買多間再用自己名
有傾過將來,一同努力,結果只有自己努力
佢就名牌包包,扮靚食好野
番到屋企又對我呼呼喝喝,佢唔洗番工就天光先訓,訓到夜晚先起身

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 16:51 發表

由第一年拍拖,我唔信你哋係AA, 都係食你啦, 就算佢蒲應該唔係最近開始,當初接受到,而家接受唔到?
如果佢一路每況越下,因為一開始已經同佢,就代表以後都要接受?人唔能夠對另一半有要求?
唔係要佢進步,佢退步仲要包容佢?

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 16:58 發表

你唔陪佢出去要休息仲大條道理 因為你唔得閒啊嘛 你又唔陪我

放心啦 繼續貼錢買難受
唔好天真地以為佢有一日會改只會變本加厲

長痛不如短痛
綜合大家嘅意見,我會同佢傾下先,或者話自己需要錢週轉賣樓

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 17:03 發表

重點係呢個只係女朋友
樓主呢個都唔係老婆

就係去唔到老婆呢個階段
佢成日同啲fd吹到我幾有米,又帶人上屋企開party show off,我已經講左好多次都無用
仲未計佢同我講佢細妹結婚個老公比30萬禮金,邊間酒店擺酒,佢話佢至少要半島或者四季先收貨
因為我屋企家境唔差,佢好似當我金康咁
其實好多野都係我自己搵番黎的…

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 17:05 發表

條女諗住有個靠山,同條女講自己俾老細減人工,逼佢出去做嘢咪得,條女冇錢邊有得蒲
佢有做野,但得萬幾蚊人工,只夠自己用

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 17:09 發表

雖然你未結婚,話曬都係身邊嘅人,唔通見佢墮落 你唔扶佢,仲想一腳踢走佢?
我會同佢傾下,就算真係唔一齊我都會比番幾十萬佢,佢唔會過得差,佢自己屋企都住私樓唔需要比家用養家

引用:
原帖由 1=1234 於 2023-1-31 00:18 發表

你食左人隻豬又點計?人地可能被人嫌棄曾經同你同居,以後都揾唔到好老公了
大家都無食大家隻豬

引用:
原帖由 XR132H 於 2023-1-31 01:21 發表

你層樓供緊銀行供得多唔多?
13000左右

引用:
原帖由 godson 於 2023-1-31 13:21 發表

層樓用佢名既話 我都同意可能要用分手費解決

但如果冇樓既因素,只係拍拖9年 你覺得需唔需要涉及錢?
我都唔知,正常兩個人一齊相信好多人未必咁講錢,
講緊拍拖,唔係結左婚生左小朋友
但係一涉及錢銀就比較麻煩,經一事長一智,
我都當佢家人一樣,一路咁多年都好照顧佢
只係佢有啲損友教佢賤賣層樓袋錢,我唔知道佢最後會有咩反應,但身邊人都影響佢價值觀唔少

我見呢度都好多不同睇法
有人話佢跟我9年好應該分返份
有人又話一齊唔係下下計較得失
如果我有大劉咁疊水,當然願意比!
可惜唔係!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]