• 瀏覽: 32,586
  • 回覆: 220
引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 16:58 發表

你唔陪佢出去要休息仲大條道理 因為你唔得閒啊嘛 你又唔陪我

放心啦 繼續貼錢買難受
唔好天真地以為佢有一日會改只會變本加厲

長痛不如短痛
綜合大家嘅意見,我會同佢傾下先,或者話自己需要錢週轉賣樓

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 17:00 發表

後生到同年紀大 睇嘢都會唔同

一個人慣咗聲色犬馬紙醉金迷嘅生活

邊有咁易改得到
尤其是身邊有一班豬朋狗友
條女諗住有個靠山,同條女講自己俾老細減人工,逼佢出去做嘢咪得,條女冇錢邊有得蒲

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 16:50 發表

樓主可以話試下自己失業 睇條女 有咩反應

睇下真係 患難見真情 定係大難 臨頭各自飛

如果佢真係第一時間出去搵返嘢做話幫手供樓我就覺得都情有可原
對,儘量智取,不要反面

引用:
原帖由 平靜平等的測驗 於 2023-1-30 17:03 發表

重點係呢個只係女朋友
樓主呢個都唔係老婆

就係去唔到老婆呢個階段
佢成日同啲fd吹到我幾有米,又帶人上屋企開party show off,我已經講左好多次都無用
仲未計佢同我講佢細妹結婚個老公比30萬禮金,邊間酒店擺酒,佢話佢至少要半島或者四季先收貨
因為我屋企家境唔差,佢好似當我金康咁
其實好多野都係我自己搵番黎的…

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 17:05 發表

條女諗住有個靠山,同條女講自己俾老細減人工,逼佢出去做嘢咪得,條女冇錢邊有得蒲
佢有做野,但得萬幾蚊人工,只夠自己用

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 17:02 發表

如果佢一路每況越下,因為一開始已經同佢,就代表以後都要接受?人唔能夠對另一半有要求?
唔係要佢進步,佢退步仲要包容佢?
雖然你未結婚,話曬都係身邊嘅人,唔通見佢墮落 你唔扶佢,仲想一腳踢走佢?

引用:
原帖由 TAK1111 於 2023-1-30 17:09 發表

雖然你未結婚,話曬都係身邊嘅人,唔通見佢墮落 你唔扶佢,仲想一腳踢走佢?
我會同佢傾下,就算真係唔一齊我都會比番幾十萬佢,佢唔會過得差,佢自己屋企都住私樓唔需要比家用養家

你又未結婚,佢一蚊都冇出過,點會分到你層樓

引用:
原帖由 eee18 於 2023-1-30 17:06 發表

對,儘量智取,不要反面
冇錯
如果個女仔真係諗住大家有將來嘅一定會話會出返一份

如果真係唔會嘅 大家心照啦

算吧啦 當送畀佢囉

你都話自己戇鳩 咁又做乜咁介意?

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-29 15:48 發表

我都知太on9,因為當時冇諗太多,諗住大家都有個信任
佢有信你架,而家係你要分手,唔好講到俾人呃咁

引用:
原帖由 水底污濁的馬 於 2023-1-30 13:38 發表

其實我係想大家和平分手係最好,不過佢有朋友曾經提議過,如果有咩風吹草動,佢就賣咗層樓袋錢,
雖然講緊大家一齊咁多年,
都好似家人咁,但係最後如果處理得唔好就好麻煩㗎啦,我當然想大家都好,我亦都唔介意俾錢佢,可能幾十萬都ok,但始終講緊幾百萬,都係我自己辛苦搵返嚟
如果你有證明,所有錢都係你出就可以,交比律師就得。
大把case 結左婚,層樓老婆名,老公出錢,老婆無付出過。個老婆去打官司分一半,最後一蚊都分唔到。

啲人仲咁無知,以為結左婚可以分身家。

0分重作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]