• 瀏覽: 10,088
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
有個親戚成日塞啲佢認為可以仲用緊既野俾我,佢個垃圾仔都就黎中學,仲拎啲佢幼兒(1-2歲)時既玩具黎,我真係好x興,之前已經好直接叫左佢唔好再拎黎,叫佢將啲唔用既野拎去佢間垃圾公屋樓下回收箱,唔洗山長水遠咁好似返鄉下咁托啲二手玩具衫呀俾大陸啲親戚咁,呢個垃圾親戚好似腦生x咁,每逢長老聚會就托佢成大堆垃圾過黎,已經忍左好耐,一年見幾次,一次又一次拎啲埋佢啲垃圾黎,臨過年呢位垃圾親戚又拎堆垃圾黎,已經忍唔住好想叫佢自己臨走拎去掉,我老公聽到又禁住我費事面阻阻。我趁佢走即掉,一次過將幾件舊玩具都掉走埋,我明明已經掉落垃圾桶,唔知公屋人士定垃圾佬又拎出黎放lobby,,,, 好恐怖呀死唔斷氣陰魂不息既垃圾,真係痴x線。呢個垃圾親戚仲好中意將啲就過期既垃圾食物(勁大包既雜味蝦餅、魷魚乾、朱古力)仲有長老唔會食勁酸既生果俾老人家,都唔知佢老母點教佢,自己唔食就咪俾人食啦痴線,成家人都神神化化,我就嚟俾個垃圾親戚激死啦⋯⋯ 痴撚線咩人黎架!?

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 00:35 發表
有個親戚成日塞啲佢認為可以仲用緊既野俾我,佢個垃圾仔都就黎中學,仲拎啲佢幼兒(1-2歲)時既玩具黎,我真係好x興,之前已經好直接叫左佢唔好再拎黎,叫佢將啲唔用既野拎去佢間垃圾公屋樓下回收箱,唔洗山長水遠咁好似返鄉下咁托啲二手玩具衫呀俾大陸啲親戚咁,呢個垃圾親戚好似腦生x咁,每逢長老聚會就托佢成大堆垃圾過黎,已經忍左好耐,一年見幾次,一次又一次拎啲埋佢啲垃圾黎,臨過年呢位垃圾親戚又拎堆垃圾黎,已經忍 ...
你冷靜啲先🤷🏼‍♂️定啲嚟🤷🏼‍♂️

直接啲同佢講啦

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2023-1-23 05:23 發表

你冷靜啲先🤷🏼‍♂️定啲嚟🤷🏼‍♂️
已經好冷靜
有呢啲垃圾盟塞親戚真係好x興

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-1-23 09:36 發表
直接啲同佢講啦
已經直接同佢講,唔好再拎佢啲野黎,佢好似屎忽生響腦度,又繼續拎啲垃圾黎,真係痴撚線,賤格到直接問我小朋友要唔要佢啲垃圾!? 小朋友見乜都要,而家奉旨要我啲仔女玩你啲擺左19幾萬年既陳年垃圾?我拎去掉都無人要,定係要吊9佢先識得自己拎去掉?

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 10:36 發表

已經直接同佢講,唔好再拎佢啲野黎,佢好似屎忽生響腦度,又繼續拎啲垃圾黎,真係痴撚線,賤格到直接問我小朋友要唔要佢啲垃圾!? 小朋友見乜都要,而家奉旨要我啲仔女玩你啲擺左19幾萬年既陳年垃圾?我拎去掉都無人要,定係要吊9佢先識得自己拎去掉?
佢攞嚟嗰陣時直接同佢講我而家唔要叫佢攞番走

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 10:36 發表

其實係乜嘢親戚嚟㗎

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 10:33 發表

已經好冷靜
有呢啲垃圾盟塞親戚真係好x興
你都冇辦法㗎🤷🏼‍♂️親戚係先天嘅朋友🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-1-23 10:43 發表

佢攞嚟嗰陣時直接同佢講我而家唔要叫佢攞番走
之前已經咁叫左次啦
我真係唔想做醜人次次咁叫佢做埋呢啲on9野
山長水遠托件垃圾想我要
我臨走想出聲叫佢掉啦
我老公禁住我唔俾我出聲咋
費事落佢面
條垃圾親戚一走我即掉
新年流流仲要操心佢件陳年垃圾
都痴線又殘又舊又核突都好意思拎黎
我仲要1打幾咁經過幾個驗屍官咁拎件垃圾黎驗屍
經過重重難關先掉到
唔係啲老人家又搵位塞埋一二邊
間屋就變垃圾崗啦
呢啲正一仆街黎

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-1-23 10:44 發表

其實係乜嘢親戚嚟㗎
垃圾親戚

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2023-1-23 11:17 發表

你都冇辦法㗎🤷🏼‍♂️親戚係先天嘅朋友🤷🏼‍♂️
俾面老人家先會見,私下唔會再見呢條騎呢怪,全家老母同個仔都一樣奇奇怪怪

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 11:35 發表

之前已經咁叫左次啦
我真係唔想做醜人次次咁叫佢做埋呢啲on9野
山長水遠托件垃圾想我要
我臨走想出聲叫佢掉啦
我老公禁住我唔俾我出聲咋
費事落佢面
條垃圾親戚我即掉
仲要1打幾咁經過幾個驗屍官咁拎件垃圾黎驗屍
經過重重難關先掉到
唔係啲老人家又搵位塞埋一二邊
間屋就變垃圾崗啦
呢啲正一仆街黎
你畀佢開心你自己唔開心所以一定要拒絕佢

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-1-23 11:38 發表

佢連問都唔問呀!連俾我拒絕既機會都無
極度無禮貌又黑人憎

佢一句好開心咁既語氣話佢個寶貝仔終於肯將件放左好撚多年既垃圾讓俾呀xx (我仔女),好似中六合彩咁,short short地痴9痴

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-1-23 11:38 發表

已經唔係第一次啦!之前佢拎黎我已經直接話唔要,佢拎撚完返去,下次食飯又拎其他啲垃圾黎,佢一次又一次咁試我咁要唔要佢啲垃圾,我點撚樣對條死垃圾婆!?

引用:
原帖由 kittydoll 於 2023-1-23 00:35 發表
有個親戚成日塞啲佢認為可以仲用緊既野俾我,佢個垃圾仔都就黎中學,仲拎啲佢幼兒(1-2歲)時既玩具黎,我真係好x興,之前已經好直接叫左佢唔好再拎黎,叫佢將啲唔用既野拎去佢間垃圾公屋樓下回收箱,唔洗山長水遠咁好似返鄉下咁托啲二手玩具衫呀俾大陸啲親戚咁,呢個垃圾親戚好似腦生x咁,每逢長老聚會就托佢成大堆垃圾過黎,已經忍左好耐,一年見幾次,一次又一次拎啲埋佢啲垃圾黎,臨過年呢位垃圾親戚又拎堆垃圾黎,已經忍 ...
原因係你老公無L用
比我屌9佢係唔係癡L線
成日比堆垃圾監人要

主題標籤 #大好錢兔
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]