• 瀏覽: 4,178
  • 回覆: 26
今朝個仔(18個月大BB)係佢自己個playground 發現啲墊有臭臭,佢係痾左好多,條片都跌晒落嚟,唔理三七廿一即使捉佢去沖涼。點知尋晚我沖涼一開水條花灑喉已經漏水,之前試過好多次係咁,有時係用用下鬆左漏水,有時係爆左。我即時叫老公陣間你去睇下,就算唔係爆都聽日買定條喉先啦!佢答左我好,佢晏啲去睇。點知今朝我幫個仔沖涼,因為我屋企係儲水式熱水爐,一開會係凍水,要慢慢等佢先有熱水出,點知原來佢冇睇又冇通知我。平時如果條喉睇左唔得,佢會話我聽整唔到要買過條。我以為佢整左冇問題,一開水發現仲係漏,仲要爆到周圍都係,仲要一開水就係全凍水,整到個仔成面、眼、頭、身,全身濕晒,我都濕晒,個仔仲要嚇親,喊足成程。我打去話老公,點解佢冇整又唔出聲,我以為佢整左啦,所以冇預備用條毛孔包住條喉等啲水唔好周圍灑。佢竟然話完全唔關佢事,係我尋晚整爆條喉,佢冇責任一定要整到,同埋我形容係俾佢聽佢覺得係爆左,所以睇黎都冇用。咁點解尋晚又同我講佢陣間去睇?個仔俾凍水淋到係我責任,我唔check左有冇事先帶佢去沖涼。我一開水就爆,點check?我覺得佢好恐怖,個人推卸責任到咁?

拿拿聲call師傅來整.之後佢返來.比張單佢睇.

引用:
原帖由 Apple0619 於 2023-1-7 16:50 發表
今朝個仔(18個月大BB)係佢自己個playground 發現啲墊有臭臭,佢係痾左好多,條片都跌晒落嚟,唔理三七廿一即使捉佢去沖涼。點知尋晚我沖涼一開水條花灑喉已經漏水,之前試過好多次係咁,有時係用用下鬆左漏水,有時係爆左。我即時叫老公陣間你去睇下,就算唔係爆都聽日買定條喉先啦!佢答左我好,佢晏啲去睇。點知今朝我幫個仔沖涼,因為我屋企係儲水式熱水爐,一開會係凍水,要慢慢等佢先有熱水出,點知原來佢冇 ...
你老公幾大?

一係自己買番黎換,一係搵個師傅整
男人邊靠得住架 
我叫我老公洗下個抽氣扇,都叫左成個月
唔係唔夠高,根本都唔駛佢幫手

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2023-1-7 21:30 發表
男人邊靠得住架 
說不完已婚人的煩,男話女不是,女話男不是,羨慕可做回單身

引用:
原帖由 drivermm 於 2023-1-7 20:41 發表

你老公幾大?
46歲

引用:
原帖由 drivermm 於 2023-1-7 20:41 發表

你老公幾大?
46歲

引用:
原帖由 Apple0619 於 2023-1-7 16:50 發表
今朝個仔(18個月大BB)係佢自己個playground 發現啲墊有臭臭,佢係痾左好多,條片都跌晒落嚟,唔理三七廿一即使捉佢去沖涼。點知尋晚我沖涼一開水條花灑喉已經漏水,之前試過好多次係咁,有時係用用下鬆左漏水,有時係爆左。我即時叫老公陣間你去睇下,就算唔係爆都聽日買定條喉先啦!佢答左我好,佢晏啲去睇。點知今朝我幫個仔沖涼,因為我屋企係儲水式熱水爐,一開會係凍水,要慢慢等佢先有熱水出,點知原來佢冇 ...
的確係你責任! 至少9成!

引用:
原帖由 drivermm 於 2023-1-7 23:07 發表

每件事都有兩面,邊有絕對㗎!
當然自己覺得舒服'開心就好。

引用:
原帖由 城市儷人 於 2023-1-7 23:53 發表

每件事都有兩面,邊有絕對㗎!
當然自己覺得舒服'開心就好。
說得正確👍🏻

引用:
原帖由 Apple0619 於 2023-1-7 23:18 發表

46歲
應該都成熟啦 ,結婚幾耐

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-1-7 23:52 發表

的確係你責任! 至少9成!
我都覺得係我嘅責任居多,所以一開始我都話個仔攪到周圍都係屎唔關佢事,只係點解佢應承左我去睇下整下,到最後冇睇過都唔話我知,等我以為佢睇左攪掂,冇預計到會一開水就係爆左攪到個仔同我成身都係凍水,仲要嚇親佢。如果佢有同我講聲我唔記得睇,或者我同佢講果陣佢直接應我,佢唔會睇架啦!一定係爆左整唔返,聽日直接買過條喉。咁我就有預算,搵條毛巾包一包漏水個位,唔會一開水就攪到好似爆水喉咁,仲要凍親嚇親個仔。
我只係想佢覺得冇整到都唔話聲我知係佢唔岩,淨係呢樣野啫。

引用:
原帖由 kellybibi~ 於 2023-1-7 21:30 發表
男人邊靠得住架 
我都係成日都係咁,仲要次次叫都一口應承,但次次都要再叫,叫一個月洗抽氣扇洗到已經好好,我上年叫左成年。所以今日佢到最後係話我,明知佢應承左都唔會做,點解我自己同個仔沖涼之前唔睇清楚佢有冇整,點解朝早唔自己問佢有冇整。條水喉係我last touch整爛嘅,佢冇責任一定要幫我整同通知我。到最後成件事我一個人錯晒!

引用:
原帖由 drivermm 於 2023-1-7 23:07 發表

我唔係話佢錯晒,大絕大部份問題係我度,但佢就覺得完全係我錯晒,佢一啲責任都冇。

引用:
原帖由 drivermm 於 2023-1-8 01:21 發表

應該都成熟啦 ,結婚幾耐
就黎20年

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]