• 瀏覽: 10,439
  • 回覆: 40
留喺冷氣地方時間長同埋秋冬天 手腳好易就好似入左雪房咁 就算夜晚訓覺着襪都係暖唔到對腳 加上每次period都一定會痛足頭兩日
有諗過食下啲補品又怕虛不受補TAT 點算好

訓前浸下熱水

有病睇e生。

食蛇可以頂一晚,用電毯可以表面頂住,多做運動血氣運行,自然不會手腳冰冷。

睇中醫調理吓

引用:
原帖由 kayan.fu 於 2022-12-5 16:02 發表
留喺冷氣地方時間長同埋秋冬天 手腳好易就好似入左雪房咁 就算夜晚訓覺着襪都係暖唔到對腳 加上每次period都一定會痛足頭兩日
腎虧囉!

家中長老通常又話血氣唔好。

我估血氣唔夠,運動不足
可以做下簡單拉筯運動(唔好太拼呀,拉傷咗就唔好)
淥啲元肉杞子紅棗嚟飲/食
咁唔算補品,算食療

手腳神經叫末梢神經,比較敏感而且血液最後行經,運動後,血液加速運行就唔覺咁凍。

引用:
原帖由 kayan.fu 於 2022-12-5 16:02 發表
網上購物Search 被窩加絨shoes

link無得比, 費事釘牌扣分我試過work

引用:
着襪瞓唔好㗎

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2022-12-6 12:16 發表

腎虧囉!
腎虧會咁㗎?

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2022-12-6 13:04 發表

網上購物Search 被窩加絨shoes

link無得比, 費事釘牌扣分我試過work
幾靚呀

著襪訓不如搵野攬攬取暖,攬唔到媽媽,就叫狗狗上黎訓。

訓前做少少運動囉
再唔返開暖氣 用暖包又得

主題標籤 #冷氣機
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]