• 瀏覽: 15,621
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
細佬以前唔做運動,但自從識咗一班跑步朋友就越跑越多。最初都係一星期跑一次,而家去到一星期跑四五次,仲要一跑就兩三個鐘,浪費曬時間。佢又洗好多錢買鞋,跑鞋都幾對。有咩方法令佢唔好再沉迷?

最好你試跟埋去跑睇下咩情況 可能去溝女呢

本身跑步都係做運動健康的事 唔親身了解就去諗點樣阻止?

引用:
原帖由 qrrsstt 於 2022-12-5 15:58 發表
細佬以前唔做運動,但自從識咗一班跑步朋友就越跑越多。最初都係一星期跑一次,而家去到一星期跑四五次,仲要一跑就兩三個鐘,浪費曬時間。佢又洗好多錢買鞋,跑鞋都幾對。有咩方法令佢唔好再沉迷?
跑步唔洗驚,跑山就驚啦!

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-12-5 16:19 發表
最好你試跟埋去跑睇下咩情況 可能去溝女呢

本身跑步都係做運動健康的事 唔親身了解就去諗點樣阻止?
幾健康都好,沉迷就唔得。更何況佢話跑馬拉松,好容易會死

鎖住佢一段時間,係辛苦嘅,d口水鼻涕係咁流,典床典蓆咁,但過一排無事

引用:
原帖由 qrrsstt 於 2022-12-5 15:58 發表
跑開步 唔跑的話 會肌肉出現問題、血壓血糖問題,而且影響性能力 甚至不舉⋯

如果要停, 每星期減少 15分鐘, 慢慢黎⋯

帶氧運動做開,血液帶氧量多,人會精神爽利,停三幾日會恰眼瞓,越跑越多是正常的。跑多了會開始對自己的表現有追求,自信亦提高,成件事是很正面的。
做了帶氧運動精神充沛,做同樣的事會爽手好多,亦不用瞓懶覺,時間反而會多咗。做過你會明,不妨試試?

引用:
咁都比你知入左邪教買鞋買得幾多$米多管閒事

佢跑到就跑,遲啲過勞出事就會停。

引用:
勸吓佢注意身體

引用:
原帖由 qrrsstt 於 2022-12-5 19:25 發表

幾健康都好,沉迷就唔得。更何況佢話跑馬拉松,好容易會死
量力而為一唔舒服或者跑唔到就停。

鐘意跑步咪跑,有乜問題,正常健康運動

等於有人鐘意做GYM,日日做一樣

得閒去跑版了解多d喇

你都去跑下睇睇程況先! 

上堂後以為自己是專業跑手就危險

跑步咋喎,好健康

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]