• 瀏覽: 13,323
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
有個女仔朋友,識左佢十幾年多啲,但係佢已經改左3次名。仲要改完名之後,又唔比人叫佢個舊名,叫佢舊名就唔應人。

記得佢第一次改名,係因為見到好多商家有時做優惠,會話個名入面有咩英文字或者中文字就可以有折或者免費。
果陣佢分析得好詳細咁話如果改呢個名應該就會有好多著數,於是佢就改左名,但係好似都冇點有咩優惠。

再之後改名,係因為佢同男朋友分手,覺得個名太多同男朋友嘅回憶,所以想改左佢,唔想因為聽到自己個名而傷心,所以又改左。

最近,佢又改名啦,今次係睇左個大師,個大師話呢個係好名,會旺佢嘅一生。希望我個朋友唔好再改名啦,再改落去我真係唔知點叫佢好...

引用:
原帖由 啊呀啊哈啞? 於 2022-12-2 12:22 發表
有個女仔朋友,識左佢十幾年多啲,但係佢已經改左3次名。仲要改完名之後,又唔比人叫佢個舊名,叫佢舊名就唔應人。

記得佢第一次改名,係因為見到好多商家有時做優惠,會話個名入面有咩英文字或者中文字就可以有折或者免費。
果陣佢分析得好詳細咁話如果改呢個名應該就會有好多著數,於是佢就改左名,但係好似都冇點有咩優惠。

再之後改名,係因為佢同男朋友分手,覺得個名太多同男朋友嘅回憶,所以想改左佢,唔 ...
後兩個理由合理🤷‍♂️

中文定英文名啊。。。?

引用:
原帖由 啊呀啊哈啞? 於 2022-12-2 12:22 發表

再之後改名,係因為佢同男朋友分手,覺得個名太多同男朋友嘅回憶,所以想改左佢,唔 ...
佢做咩甘鬼迷信

提示: 違規內容已被屏蔽
每逢你朋友改一次名,你就update係你手機度又好記事簿度又好,見面前望一望先叫包唔會叫錯

朋友喜歡改名都冇計,當然係叫佢最update的名字。

就叫佢(阿邊個)。

引用:

有啲人係信風水去改名

引用:
原帖由 調理 於 2022-12-3 00:59 發表

佢做咩甘鬼迷信
佢可能以為改咗名,即刻可以識個好嘅男朋友。

引用:
原帖由 gpoint2 於 2022-12-3 22:18 發表
每逢你朋友改一次名,你就update係你手機度又好記事簿度又好,見面前望一望先叫包唔會叫錯
咁都好喎,不過就幾麻煩

引用:
原帖由 5202014 於 2022-12-4 04:02 發表
朋友喜歡改名都冇計,當然係叫佢最update的名字。
就係話覺得煩

引用:
原帖由 boy3494 於 2022-12-4 20:54 發表
就叫佢(阿邊個)。
對方可能會嬲

他是男人或是女人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]