• 瀏覽: 18,833
  • 回覆: 31
+2
家姐個女而家3個月大,出世到而家我都唔知見過好多次,可以用唔係好熟嚟形容
我今日放假打算留喺屋企廢一日,平時家姐會放低佢個女去媽咪度畀媽咪湊
但係媽咪今日有啲事幫唔到佢,家姐原本想打電話叫我請假幫佢湊女,心諗點解你自己唔請假?個女聽講係你㗎喎
我話我今日放假之後佢就叫我畀地址佢帶個女上嚟畀我同佢相處一日

冇啦啦一早畀佢嘈醒已經好燥,仲要幫佢做義工湊女仲燥
原本約咗10點上嚟,結果足足遲咗一個鐘,家姐話佢請咗半日假所以喺屋企同個寶貝玩咗陣先遲
都請得半日點解唔請足全日同你粒寶貝玩?
上嚟又話我而家住呢度唔方便,又話我搬出去住之後完全唔打算理個家姐

傾咗一陣之後佢就話要趕住返工,擺低咗啲尿片同奶樽畀我
我識鬼換片咩?佢叫我自己睇吓Youtube有冇教學
淨係擺低啲奶樽畀我,我家姐堅持緊要餵人奶,但係啲樽完全冇奶!
係咪畀水佢飲就得?

而家想帶個B返媽咪度都好煩,唯有打電話叫媽咪上嚟我度湊B
我原本都係想廢一日,結果而家又要幫佢湊女!!!

可以帶佢出去玩下、食下野,其實都唔錯

引用:
原帖由 Baako 於 2022-12-2 12:17 發表
家姐個女而家3個月大,出世到而家我都唔知見過好多次,可以用唔係好熟嚟形容
我今日放假打算留喺屋企廢一日,平時家姐會放低佢個女去媽咪度畀媽咪湊
但係媽咪今日有啲事幫唔到佢,家姐原本想打電話叫我請假幫佢湊女,心諗點解你自己唔請假?個女聽講係你㗎喎
我話我今日放假之後佢就叫我畀地址佢帶個女上嚟畀我同佢相處一日

原本約咗10點上嚟,結果足足 ...
好多吸毒父母,放低仔女比人照顧,之後個小朋友就比虐殺。
現代醫學教BB係唔飲得水,會引致腎虧。

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-12-2 13:39 發表
同個3個月大B女可以出去玩咩

你有揍開bb?得三個月,咁夠膽擺低俾你

食完奶要掃風足十五分鐘。

引用:
原帖由 Baako 於 2022-12-2 14:52 發表

同個3個月大B女可以出去玩咩
行下商場、公園都可以,放鬆心情就得

3個月B,你知點湊?

下次咪鬼啋你家姐

你都好無同情心愛心 家姐要返工 幫下湊b都唔得?所以話婚後真係兩伙人 你家姐又係亂來 生b仲返乜工 俾人湊好易出事

引用:
原帖由 Baako 於 2022-12-2 12:17 發表

你問佢收返錢囉,三百蚊一粒鐘

依家做阿姨有難道😁
但是都開心的😊加油

引用:

你識湊慣咗就話啫,唔係都辛苦。

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-12-2 13:39 發表
太細啦,歲幾和這兩歲幾差唔多。

引用:
原帖由 工廠男 於 2022-12-2 14:09 發表

好多吸毒父母,放低仔女比人照顧,之後個小朋友就比虐殺。
現代醫學教BB係唔飲得水,會引致腎虧。
唔明最後嗰句係咩意思呀?唔飲水腎虧?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]