• 瀏覽: 2,073
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
我發現一放鬆個嘴,個嘴就會好似半張開合唔埋咁,已經比friend笑過好多次,有冇人一樣?點樣可以改善?

第一次聽喎

正常放鬆應該都有少少打開嘅,
如果你好誇張嘅話,係咪d牙齒有少少向前啊?
我以前都差唔多,上唇突突地咁,箍完牙就冇啦~

1.牙齒有向前
2.骨性出位
3.嘴唇韌帶有少少緊

引用:
原帖由 ahilm3927 於 2022-12-1 06:38 發表
第一次聽喎
放鬆個時個嘴係真係合唔實。。。好SAD

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2022-12-4 18:33 發表
正常放鬆應該都有少少打開嘅,
如果你好誇張嘅話,係咪d牙齒有少少向前啊?
我以前都差唔多,上唇突突地咁,箍完牙就冇啦~
你咁講一講又好似係
不過我啲牙算整齊其實,係咪真係有必要cool? cool完佢就會容易合得埋個嘴?要cool幾耐嫁?

引用:
原帖由 高雅的火花 於 2022-12-5 11:32 發表
1.牙齒有向前
2.骨性出位
3.嘴唇韌帶有少少緊
呢幾個問題唔知都有無得搞呢?

手術

引用:
原帖由 我是女皇不是主 於 2022-12-6 00:02 發表

你咁講一講又好似係
不過我啲牙算整齊其實,係咪真係有必要cool? cool完佢就會容易合得埋個嘴?要cool幾耐嫁?
幾耐個個唔同喎,我嗰時箍透明大約1年,鋼箍可能快少少,
但因為啲牙向前,我怕界損就揀透明。箍完我覺得整體有縮翻入去,而家笑起上嚟齊整,同合得埋嘴:p

引用:
原帖由 高雅的火花 於 2022-12-6 10:13 發表
手術
咩手術??

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2022-12-6 12:23 發表

幾耐個個唔同喎,我嗰時箍透明大約1年,鋼箍可能快少少,
但因為啲牙向前,我怕界損就揀透明。箍完我覺得整體有縮翻入去,而家笑起上嚟齊整,同合得埋嘴:p
1年都算快la, 牙箍用邊隻?

引用:
原帖由 我是女皇不是主 於 2022-12-11 07:19 發表

1年都算快la, 牙箍用邊隻?
係都算快,suresmile啊我箍佢有送個加速器,又係美國大公司background,出嚟效果真心好滿意!

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2022-12-12 12:11 AM 發表

係都算快,suresmile啊我箍佢有送個加速器,又係美國大公司background,出嚟效果真心好滿意!
呢隻都多左人cool wo

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2022-12-12 00:11 發表

我個同事好似都係箍呢隻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]