• 瀏覽: 22,855
  • 回覆: 107
之前奶奶催我地生BB,我同老公話過多兩年再諗

以為奶奶已經放棄左叫我地生小朋友呢個念頭

奶奶有我地屋企鎖匙,有時會上黎幫我地執下屋或者拎啲親戚煮既野比我老公食

早兩日奶奶已經預告左會上黎,諗住奶奶都係上黎執下野咪由得佢

我老公今日放半日假想約我奶奶去飲茶,平時既奶奶lur飯應啦但係今日竟然拒絕我老公

仲話佢今日有好緊要既野要做

老公返到屋企見到奶奶帶埋個男人上我屋企!!!

我認我心邪聽到第一下心諗奶奶玩到咁大?帶男人上個仔屋企?

原來係風水佬(唔係唔尊重,但我理解唔到點解改下擺設就可以改運)

個風水佬同我奶奶講係因為間屋啲擺設有問題所以我地先生唔到小朋友

其實生唔到係我地有避孕呀奶奶!!!關咩擺設事呀?

又話張床擺個方位有問題,會影響我地情緒,要移位喎

風水佬仲帶埋兩個徒弟仔上黎幫手幫我執位

我老公話返到去間屋已經好似打完仗咁亂,一行入去佢覺得好唔舒服

叫我收工返去執返間屋

除左叫我返去執間屋,可唔可以叫埋你阿媽唔好再搞我屋企?

當初比條鎖匙佢我都已經唔係咁想,成日失驚無神就走上黎都算啦,依家仲要帶陌生人上黎

好話唔好聽,如果佢地係賊偷左野咁點算?我係咪應該告我奶奶?

呢個世界上到底有冇奶奶係唔煩架?

換鎖啦

引用:
原帖由 靜靜係邊個 於 2022-11-29 17:14 發表
換鎖啦
換呀

我聽日請左假約師傅換鎖

引用:
原帖由 歪腰腰 於 2022-11-29 16:23 發表

奶奶有我地屋企鎖匙,有時會上黎幫我地執下屋或者拎啲親戚煮既野比我老公食

我老公今日放半日假想約我奶奶去飲茶,平時既奶奶lur飯應啦但係今日竟然拒絕我老公

老公返到屋企見到奶奶帶埋個男人上我 ...
我都識得睇風水!
要生仔一定係西位!!!

引用:

同奶奶要保持一定距離

引用:
原帖由 歪腰腰 於 2022-11-29 17:31 發表

換呀

我聽日請左假約師傅換鎖
換完會唔會又開口要鎖匙㗎?

奶奶是一種可怕的生物,敬而遠之最好

引用:
原帖由 歪腰腰 於 2022-11-29 17:31 發表

換呀

我聽日請左假約師傅換鎖
其實今次令你名正言順換鎖,反而是好事👍🏻

不如直接話 比奶奶知 未想要住.........
不過, 想要就真係早D生 其實唔係個個話有就有

引用:
原帖由 茹萊神掌 於 2022-11-29 18:49 發表

我都識得睇風水!
要生仔一定係西位!!!
唔係中間出入咩~

引用:

係咪好似八點半嗰套劇嘅奶奶咁?

引用:
原帖由 trendyok 於 2022-11-30 10:54 發表

係咪好似八點半嗰套劇嘅奶奶咁?
邊個奶奶?

冇點睇電視

引用:
原帖由 歪腰腰 於 2022-11-30 11:10 發表

邊個奶奶?

冇點睇電視
程可為做嗰個角色

引用:
原帖由 方丈2022 於 2022-11-29 18:59 發表

同奶奶要保持一定距離
我同老公講我今日約左師傅換鎖,我老公仲鬧我點解要換鎖?佢同佢阿媽講唔好再搞呢d野咪得

如果你講係有用既話,你老母就唔會越整越過份啦

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2022-11-30 02:29 發表

換完會唔會又開口要鎖匙㗎?
我老公叫我換完鎖配多條鎖匙喎

我先唔會囉,我換完又要比條鎖匙佢咁我換黎做咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]