• 瀏覽: 9,330
  • 回覆: 27
我放工就晚上十二點左右,回家會發出聲只有關門同沖涼聲,有日回家俾我媽話我俾人投訴我夜晚大聲,咁正常關門聲(公屋鐵門)同沖涼聲都投訴,之後我媽好緊張叫我回家關門細聲,連續幾日,日日提,咁之後返來已經輕輕關門,但關門同沖涼定有一定聲音,我以為咁應該ok啦,結果又俾我媽話俾人出通告,之後同阿媽吵架,后來我媽去房署問,結果張通告唔係房署出,我媽返來同我講只係隔離家自己貼,咁我只好當冇件事,不過因為這件事俾我媽又煩幾日又吵架,有小小火!在這想問問大家正常夜晚回家關門(已輕輕關門)同沖涼聲係唔係冇問題?我想同我媽講返

鐵閘噴啲40落去應該會好啲

冇家教!自私之人

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2022-11-28 10:43 發表
我放工就晚上十二點左右,回家會發出聲只有關門同沖涼聲,有日回家俾我媽話我俾人投訴我夜晚大聲,咁正常關門聲(公屋鐵門)同沖涼聲都投訴,之後我媽好緊張叫我回家關門細聲,連續幾日,日日提,咁之後返來已經輕輕關門,但關門同沖涼定有一定聲音,我以為咁應該ok啦,結果又俾我媽話俾人出通告,之後同阿媽吵架,后來我媽去房署問,結果張通告唔係房署出,我媽返來同我講只係隔離家自己貼,咁我只好當冇件事,不過因為這件事俾 ...
啲隔音做得太差,另一方面係個鄰居太多事。

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2022-11-28 10:43 發表
我放工就晚上十二點左右,回家會發出聲只有關門同沖涼聲,有日回家俾我媽話我俾人投訴我夜晚大聲,咁正常關門聲(公屋鐵門)同沖涼聲都投訴,之後我媽好緊張叫我回家關門細聲,連續幾日,日日提,咁之後返來已經輕輕關門,但關門同沖涼定有一定聲音,我以為咁應該ok啦,結果又俾我媽話俾人出通告,之後同阿媽吵架,后來我媽去房署問,結果張通告唔係房署出,我媽返來同我講只係隔離家自己貼,咁我只好當冇件事,不過因為這件事俾 ...
關鐵門有聲正常,但沖涼聲為何會滋擾到隔離屋?

公屋係咁㗎喇 你同阿媽有乜好嘈 而家係個鄰居投訴嘛 你夠膽就去嘈個鄰居 不過個鄰居唔知有咩背景 黑幫還是白卡痴線佬 以前香港西環有單咁的新聞 鄰居係痴線佬 成日投訴隔離一家4口嘈 結果有晚佢又發神經燒死個家人

引用:
係咪你媽貼架?

你已返工,咁你媽應到更年期,
對聲音好敏感,
啱啱訓着又比你嘈醒,
跟住又再訓唔番…
你返屋企要好似做賊咁入屋先得…
試下關鐵閘及木門先拎起鎖脷,
關上門後再放下條鎖脷,
就較少嘈音…
沖涼時花灑唔好向下射,
就減少瀑布聲~

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-11-28 15:15 發表
公屋係咁㗎喇 你同阿媽有乜好嘈 而家係個鄰居投訴嘛 你夠膽就去嘈個鄰居 不過個鄰居唔知有咩背景 黑幫還是白卡痴線佬 以前香港西環有單咁的新聞 鄰居係痴線佬 成日投訴隔離一家4口嘈 結果有晚佢又發神經燒死個家人
問過保安,原來唔係我問題,係投訴個個人已經投訴過好多其他的住戶,只係今次到我家,正如你回覆唔知佢背景真係只好等佢轉下家投訴

引用:
原帖由 raywing86 於 2022-11-28 13:42 發表
冇家教!自私之人
點可以做個唔自私的人?折門?搬屋?還是轉份早收工的工?

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2022-11-28 16:18 發表

不用勞氣這世界有些人好喜歡無事生非,香討有你居住的隔離有 ,只要問心無愧,話知佢死!

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2022-11-28 16:18 發表

只要問心無愧,旁人點諗話之佢
有師兄話噴D40都是好辦法

引用:
原帖由 門前送行 於 2022-11-28 17:20 發表

只要問心無愧,旁人點諗話之佢
有師兄話噴D40都是好辦法
建議師兄噴埋門較位

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2022-11-28 16:16 發表

問過保安,原來唔係我問題,係投訴個個人已經投訴過好多其他的住戶,只係今次到我家,正如你回覆唔知佢背景真係只好等佢轉下家投訴
同情你,但係環境事實做咗出嚟係咁,你最多都係買搵D40噴下佢囉有啲效㗎,盡量返到屋企輕手啲,只能夠咁做。

引用:

12點都唔算好夜啫,係佢要嘈就乜都有得嘈,斬腳趾避沙蟲,如果你可以搵到份返早收早就轉工,但係唔排除你早上返工嗰時佢又話嘈醒佢波?

我都係隔離屋投訴。最後佢地搬走,。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]