• 瀏覽: 13,733
  • 回覆: 68
同佢結左婚三年,基本上佢都無乜做家務,成日都早出晚歸,做完野又要成日幫佢執手尾,少少事就發下脾氣,最煩係成日都踢一踢先郁一郁,越黎越難頂,初初結婚都無咁離譜,叫過佢改話改之後都冇咗件事,我都忍佢就佢咁耐。
結果今本身約左同埋個女去studio影相,佢又係夠晒鐘都仲未出得門口,我就催一催佢,跟住佢又唔知痴咗邊條筋話我催佢跟住發脾氣唔去,我就同佢吵大鑊,越吵越興之下,我就失左理智一巴車埋去…..
我平時都叫做冇乜脾氣忍得下嘅人,結果果下我好似失左控咁樣爆出嚟,而家佢就執咗啲嘢返去外家度住。後悔我就一定有,亦都知打女人係唔啱,我依家都知衰改,但果下真係一時火遮眼,而家我都唔知點算,唯有等大家冷靜吓先再傾吓之後點。
我一方面當然想氹番佢,但係佢都未必會原諒我,另一方面又驚大家就算好返都係表面嘅事,佢都會有條刺,同埋一諗返以後對住佢又要忍佢嗰啲難頂野,最重要係我哋個女點算….唉

引用:
原帖由 kyhowen 於 2022-11-27 23:54 發表
同佢結左婚三年,基本上佢都無乜做家務,成日都早出晚歸,做完野又要成日幫佢執手尾,少少事就發下脾氣,最煩係成日都踢一踢先郁一郁,越黎越難頂,初初結婚都無咁離譜,叫過佢改話改之後都冇咗件事,我都忍佢就佢咁耐。
結果今本身約左同埋個女去studio影相,佢又係夠晒鐘都仲未出得門口,我就催一催佢,跟住佢又唔知痴咗邊條筋話我催佢跟住發脾氣唔去,我就同佢吵大鑊,越吵越興之下,我就失左理智一巴車埋去…..
...
你二公婆有冇好朋友先?

引用:
原帖由 留金對月 於 2022-11-28 07:38 發表

你二公婆有冇好朋友先?
你意思共同朋友?佢有個fd我都識咁囉

張上面話比你外夫外母知道。。睇下佢地個女系甘做人老婆的。。如果佢地無反應仲話老婆系用來錫個d就考慮離婚啦。因為你以後就會只能甘過生活。
女方面你自己帶好過咯。唔系以後同你老婆一樣的人。

引用:
原帖由 卜卜星 於 2022-11-28 10:40 發表
張上面話比你外夫外母知道。。睇下佢地個女系甘做人老婆的。。如果佢地無反應仲話老婆系用來錫個d就考慮離婚啦。因為你以後就會只能甘過生活。
其實琴日即刻外父同舅仔都知,舅仔仲即刻過黎接個家姐走,問我發生咩事咪照直講,但又無話怪我,因為使地都知個女臭脾氣,話冷靜一下再睇下之後點….
其實女就真係我同我媽湊多,佢真係少湊,所以又反而不太擔心

今日番工都無乜心機成日都諗琴日太衝動

引用:
原帖由 kyhowen 於 2022-11-28 11:22 發表

其實琴日即刻外父同舅仔都知,舅仔仲即刻過黎接個家姐走,問我發生咩事咪照直講,但又無話怪我,因為使地都知個女臭脾氣,話冷靜一下再睇下之後點….
其實女就真係我同我媽湊多,佢真係少湊,所以又反而不太擔心

今日番工都無乜心機成日都諗琴日太衝動
你都唔叫衝動啦。。。甘長時間咯。。系人都會有火。。我有個朋友就系甘而離婚,女人就系認定食住個男,成10年咯。。我睇一直睇住個女系點的。。最后個女大我個朋友話離婚,其實就系好少事,就甘一句,我朋友就鐵定心離。

佢地接你老婆走都岩,見住仲死。。而且佢地可以幫你講下佢。

引用:
原帖由 kyhowen 於 2022-11-28 09:59 發表

你意思共同朋友?佢有個fd我都識咁囉
你有信心自己可以攪惦就自己攪,唔係就靠朋友!

引用:
原帖由 卜卜星 於 2022-11-28 11:28 發表

你都唔叫衝動啦。。。甘長時間咯。。系人都會有火。。我有個朋友就系甘而離婚,女人就系認定食住個男,成10年咯。。我睇一直睇住個女系點的。。最后個女大我個朋友話離婚,其實就系好少事,就甘一句,我朋友就鐵定心離。

佢地接你老婆走都岩,見住仲死。。而且佢地可以幫你講下佢。
下一步唔知點,唯有過一排再睇下點先,而家講咩都無用,maybe佢比我打完都心死,都有心理準備玩完

引用:
原帖由 留金對月 於 2022-11-28 11:45 發表

你有信心自己可以攪惦就自己攪,唔係就靠朋友!
都無話有無信心,未知自己想點住

唉,明白既, 好多負面情緒 累積左,結果 平時既好好先生 都佛都有火,但 郁手始終唔啱,2公婆 又有細路,希望你哋最終和好,如果可以清埋 以前1路帶落黎既 積怨,咁就最好。
有心搞搞佢既,或者 可以考慮 自己去見社工輔導,亦可以俾太太睇到你係有心 改過,唔容易再郁手。 
咁講當然唔係話你太太啱晒 你錯晒,只係風頭火世 呢刻, 冇可能叫到佢1齊見,要改變 唯有係叻啲 識反省果個,即係你,去行第一步,希望你地能和好啦

引用:
原帖由 卜卜星 於 2022-11-28 10:40 發表
老婆唔係用嚟錫 唔通用黎陪老細?

呢d女人自以為是, 打多鑊金, 先識驚

引用:
原帖由 john1979 於 2022-11-28 14:44 發表
唉,明白既, 好多負面情緒 累積左,結果 平時既好好先生 都佛都有火,但 郁手始終唔啱,2公婆 又有細路,希望你哋最終和好,如果可以清埋 以前1路帶落黎既 積怨,咁就最好。
有心搞搞佢既,或者 可以考慮 自己去見社工輔導,亦可以俾太太睇到你係有心 改過,唔容易再郁手。 
咁講當然唔係話你太太啱晒 你錯晒,只係風頭火世 呢刻, 冇可能叫到佢1齊見,要改變 唯有係叻啲 識反省果個,即係你,去行第一 ...
係,我都後悔緊,見佢ig wtsapp無晒合照無晒頭像我都知大撚鑊了
wtsapp block左既話都無用,睇下過兩日問下佢細佬咩情況先

長痛不如短痛,你懂的。

你有無後悔娶佢好過啦 拍拖就話搵花瓶吊完就算 結婚你娶個花瓶仲乜?仲要臭脾氣港女格 女人基本上唔做家務又臭脾氣無男人會要
你當年做乜會娶佢咁有勇氣?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]