• 瀏覽: 18,471
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
真接話失業無錢囉, 買樓唔好急, 有排跌, 現價再跌一半才考慮一下

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-11-27 16:38 發表

真是無諗過咁風狂
我應該拒絕亞媽今次旅行
你阿媽有冇帶你去過日本

財散人安樂

easy 你話買左bitcoin  間交易所執左無洒。又或前排賭波allin 買左亞根廷。

引用:
原帖由 no1yin 於 2022-11-28 08:44 發表
應該唔係親生
我都想問樓主,有冇諗過呢個問題

玩鳩完

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-11-27 10:09 發表

係 因為半年前左右買股票說了自己買了多少手 老豆唔夠一星期就要我的那些錢
我老豆很奇怪 什麼都想拿我
買下午茶一人一份,佢自己果份唔食,要拿我果份一半來食....
午飯果餐(上班)以前成日罵我要食麵包,唔可以食飯(依加好一點,放假食下午茶(早餐+午餐)會話我食大餐
佢地未知我有存了點錢時,成日比說話我聽,成窮鬼乞兒之類
原本想自己買左屋之後先搬出年搵左工我諗自己真 ...
你老豆有冇咁衰呀,通常自己唔食都俾個仔女食啦

恐怖到….咁點解會比佢地知?

引用:
原帖由 momotsang 於 2022-11-27 00:17 發表
對住貪心家人,一定要扮窮,問佢地借錢,盡快搬走
right

一家人,有今生,無來世,珍惜吓,貪唔貪心仲可以對你幾多年丫,你細細個餵你飲奶,教你行路,你都要報親恩。

同感
當你系金礦  一咪掘到你say no都掘

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-11-27 10:09 發表

係 因為半年前左右買股票說了自己買了多少手 老豆唔夠一星期就要我的那些錢
我老豆很奇怪 什麼都想拿我
買下午茶一人一份,佢自己果份唔食,要拿我果份一半來食....
午飯果餐(上班)以前成日罵我要食麵包,唔可以食飯(依加好一點,放假食下午茶(早餐+午餐)會話我食大餐
佢地未知我有存了點錢時,成日比說話我聽,成窮鬼乞兒之類
原本想自己買左屋之後先搬出年搵左工我諗自己真 ...
其實你父母係咪大陸人?
真係恐怖

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-11-26 23:30 發表
事原我比家人知道我存了一些錢之後
老豆硬要買樓,要我夾佢知道我有至少的金額
之後無耐,我姐講大話想騙我5萬....佢話屋企唔夠錢裝修,問我有無5萬....
依加亞媽要去旅行.....................
...........
我只是萬幾蚊既底層打工仔
仲要最近無左份工.....
其實前兩年已經同亞媽我左一次日本
重點係每次指定新年跟團
今次起碼都4萬........ ...
我姐講大話想騙我5萬....佢話屋企唔夠錢裝修,問我有無5萬....

引用:
原帖由 山邊雀躍的花貓 於 2022-11-29 01:33 發表

有d 人屋企好煩, 唔比家用又住係屋企, 每天單單打打煩到你精神分裂
最恐怖既屋企人係大概知你發生咩事唔可以工作,轉頭又係咁同呢個嗰個親戚講壞話,等人出面「勸你」乖D,「勸你」工作,「勸你」生性。🤬🤯🤬
恐怖在又有份搞到你要暫停工作,真係神又係佢地,鬼又係佢地。
不斷在需要休息時間用盡方法騷擾你,影響你,得閒無事又搞下事出黎整吓你。
遇到呢種情況,可能七成人都會被所講屋企人/親人搞到精神分裂。

唔出聲鬧返堆加害者/幫兇轉頭,真係已經好好修養😠唔發火開波D人都唔知是非對錯🤯🤬

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-11-26 23:30 發表
事原我比家人知道我存了一些錢之後
老豆硬要買樓,要我夾佢知道我有至少的金額
之後無耐,我姐講大話想騙我5萬....佢話屋企唔夠錢裝修,問我有無5萬....
...........
我只是萬幾蚊既底層打工仔
仲要最近無左份工.....
其實前兩年已經同亞媽我左一次日本
重點係每次指定新年跟團
今次起碼都4萬........ ...
可憐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]