• 瀏覽: 11,837
  • 回覆: 39
想知大家覺得結婚戒指嘅意義係咩?唔係應該好重視佢,畢竟都好有紀念意義,同埋都貴呀。

最近朋友同我訴苦話,佢老公竟然當左佢隻結婚戒指,為左可以有錢賭波。聽講佢老公賭波都輸左好多,佢仲因為咁同老公鬧交。佢問佢老公輸左幾多,但佢老公又唔肯講。我覺得佢依家既生活真係好慘。使錢都慳住咁用,好多野想買但都唔敢買。

其實賭還賭,點可以拎結婚戒指去當㗎?為左場波,輸左頭家,值得咩?

引用:
原帖由 暗人不做明事 於 2022-11-25 11:47 發表
想知大家覺得結婚戒指嘅意義係咩?唔係應該好重視佢,畢竟都好有紀念意義,同埋都貴呀。

最近朋友同我訴苦話,佢老公竟然當左佢隻結婚戒指,為左可以有錢賭波。聽講佢老公賭波都輸左好多,佢仲因為咁同老公鬧交。佢問佢老公輸左幾多,但佢老公又唔肯講。我覺得佢依家既生活真係好慘。使錢都慳住咁用,好多野想買但都唔敢買。

其實賭還賭,點可以拎結婚戒指去當㗎?為左場波,輸左頭家,值得咩?
夫妻本是同林鳥

窮到咁呀...

賭徒同埋毒友系唔可以掂的。。。基本無得救。。。
咩系兩者面前都系唔重要。

嘩咁樣離得婚啦 重點賭波賭輸 佢賭幾大呀 下次咪去打刧?

引用:
原帖由 暗人不做明事 於 2022-11-25 11:47 發表

有冇小朋友?

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-11-26 09:32 發表
嘩咁樣離得婚啦 重點賭波賭輸 佢賭幾大呀 下次咪去打刧?
怕佢越賭越嚴重

你朋友老公話:如果個老婆可以當都拎去當埋

引用:
原帖由 bringtomind 於 2022-11-26 22:31 發表
你朋友老公話:如果個老婆可以當都拎去當埋
係佢都幾慘

其實二手首飾唔會好值錢,買返嚟貴,攞去值好少。

你朋友個老公如果連婚戒都要當,提你朋友有心理準備要開始替老公還債。

去搵輔導 和戒賭熱線

堅定漏阿?值幾錢呢

病態賭徒其實係有精神病。佢自己都控制唔到自己。

引用:
原帖由 kwma 於 2022-11-25 14:06 發表

夫妻本是同林鳥
有難要同當?

引用:
原帖由 卜卜星 於 2022-11-25 17:30 發表
賭徒同埋毒友系唔可以掂的。。。基本無得救。。。
咩系兩者面前都系唔重要。
咁佢老公應該都算賭徒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]