• 瀏覽: 3,998
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
以前初識佢果陣多數準時收工,依家一齊住,公司多野做番工OT, 星期六OT, 但老婆好似覺得我特登吾番屋企,在家辦公果時都好似覺得我吾系做緊公司野。感覺想我成日陪佢,陪佢玩。

其實我都吾想番工,無人鐘意番工。
我都想吾拼搏吾升職,一世低人工,又或者吾拼搏老細都直接比個靚位我坐,個個月出大份糧比我!

我老婆系咪離地港女?

大家都知 你餵唔飽老婆 啦⋯⋯

引用:
原帖由 WatchBB 於 2022-11-24 17:20 發表
以前初識佢果陣多數準時收工,依家一齊住,公司多野做番工OT, 星期六OT, 但老婆好似覺得我特登吾番屋企,在家辦公果時都好似覺得我吾系做緊公司野。感覺想我成日陪佢,陪佢玩。

我都想吾拼搏吾升職,一世低人工,又或者吾拼搏老細都直接比個靚位我坐,個個月出大份糧比我!

我老婆系咪離地港女?
個個都唔想返工,就有錢收

你如返到屋企有照顧佢同頭家,佢會感受到你對佢既愛,會理解你唔係唔想倍佢,而係要ot,你係咪返到屋企就咩都唔想理,冇關心照顧佢呢?

引用:
原帖由 WatchBB 於 2022-11-24 17:20 發表

我老婆系咪離地港女?
worklifebalance

引用:
原帖由 keikei97 於 2022-11-25 17:45 發表
你如返到屋企有照顧佢同頭家,佢會感受到你對佢既愛,會理解你唔係唔想倍佢,而係要ot,你係咪返到屋企就咩都唔想理,冇關心照顧佢呢?
放工食完飯洗碗倒垃圾,哩排開始自己衫我自己洗晾,夜晚我自己出街食🥲逼於無奈,老婆吾使番工仲可以話自己好忙,無乜時間㗎⋯⋯

引用:
原帖由 kwma 於 2022-11-25 20:47 發表

worklifebalance
我都想啊老婆吾番工,只係負責食買玩養狗,打工仔仲可以有得balance?

女人又想你搵到錢佢唔洗做 但又想你陪佢

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-11-26 09:58 發表
女人又想你搵到錢佢唔洗做 但又想你陪佢
你講得好岩啊其實已經無晒私人時間,可以上下網睇下utube已經覺得奢侈,搵老婆吾好搵個太懶,自己苦自己知

引用:
原帖由 WatchBB 於 2022-11-26 12:17 發表

你講得好岩啊其實已經無晒私人時間,可以上下網睇下utube已經覺得奢侈,搵老婆吾好搵個太懶,自己苦自己知
睇佢似太得閒了 女人婚後一係在家湊仔 一係就幫手出去打工 佢無野需要搞自然搞你 搞下你都好總好過出去搞男人

引用:
原帖由 WatchBB 於 2022-11-26 09:40 發表

放工食完飯洗碗倒垃圾,哩排開始自己衫我自己洗晾,夜晚我自己出街食🥲逼於無奈,老婆吾使番工仲可以話自己好忙,無乜時間㗎⋯⋯
你叫你老婆去做義工。無成個廢物咁

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-11-26 16:39 發表

睇佢似太得閒了 女人婚後一係在家湊仔 一係就幫手出去打工 佢無野需要搞自然搞你 搞下你都好總好過出去搞男人
最驚佢湊仔都要指意我

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2022-11-26 17:55 發表

你叫你老婆去做義工。無成個廢物咁
懶到日日2點後先起身,夜晚又夜訓,吾使番工搵食咩

引用:
原帖由 WatchBB 於 2022-11-26 19:14 發表

懶到日日2點後先起身,夜晚又夜訓,吾使番工搵食咩
你請左工人?個仔早上唔使吃飯?

引用:

我老婆系咪離地港女?
佢係冇病呻吟。
不過,係屋企老婆永遠是對的!
除非,你想離婚,或被離婚。
就好似返工,老細永遠是對的。一係做,一係唔做,情況一樣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]