• 瀏覽: 12,365
  • 回覆: 39
唔知係唔係老一輩人都會咁樣,覺得有野壊左,只要拍下佢、打幾下就會好番。

琴晚阿爸喺屋企睇波,睇睇下部電視好似收得唔係幾好,彈左個接收唔到信號嘅畫面。
跟住阿爸就急啦,走去勁大力拍個電視,我同佢講咁大力拍部電視係冇用㗎,但佢都唔聽我講。
結果再拍多幾下,拍到個電視螢幕都黑埋...

呢下部電視壞左,開心啦,大家都冇得睇,佢又冇得睇波。
之後今日就即刻走左去電器舖買電視,阿爸仲要嫌貴,但如果佢琴晚冇暴力解決問題,可能分分鐘唔會又使一筆錢買電視。

事實上,喺大牛龜年代,拍幾下有時真係work

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-11-24 18:11 發表
事實上,喺大牛龜年代,拍幾下有時真係work
而家啲電視咁樣拍法應該唔work 啦

以前啲電器, 用得多會鬆, 或零件接電位會鬆.
拍下佢就駁位會著.

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-11-24 16:23 發表
唔知係唔係老一輩人都會咁樣,覺得有野壊左,只要拍下佢、打幾下就會好番。

琴晚阿爸喺屋企睇波,睇睇下部電視好似收得唔係幾好,彈左個接收唔到信號嘅畫面。
跟住阿爸就急啦,走去勁大力拍個電視,我同佢講咁大力拍部電視係冇用㗎,但佢都唔聽我講。

之後今日就即刻走左去電器舖買電視,阿爸仲要嫌貴 ...
你色條毛、適量嘅暴力可以釋放壓力.大前提唔好傷害人就得

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-11-24 16:23 發表

你同老豆講,
當年就因為阿爺阿嫲大大力拍你個頭,所以你先會柒下柒下生咗我。
嗱!我冇比你大大力拍頭,依家幾L叻叻。

我都想用暴力令到佢明,不過佢一早往生,可能轉埋世!

老豆輸波搵嗰電視出氣

引用:
原帖由 韭菜切割師 於 2022-11-25 13:53 發表
我都想用暴力令到佢明,不過佢一早往生,可能轉埋世!
記住暴力係解決唔到問題㗎

引用:
原帖由 kwma 於 2022-11-25 13:16 發表

你色條毛、適量嘅暴力可以釋放壓力.大前提唔好傷害人就得
睇波會好大壓力咩?

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2022-11-25 11:38 發表
以前啲電器, 用得多會鬆, 或零件接電位會鬆.
拍下佢就駁位會著.
但而家果啲拍大力少少就冇左啦

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-11-25 17:16 發表

維尼主席又要整頓嗎?

引用:

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-11-25 17:16 發表

勸佢唔好咁

拍一下真的可以修電視!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]