• 瀏覽: 94,093
  • 回覆: 679
  • 追帖: 20
+5
我一個到沒

我近幾年大部份生活時間都係一個人,每個月只會同朋友或家人聚會兩三次,但其實都好享受

狗公溫卓迪當年係澳洲識左唔少豬狗友
佢人到中年都大把朋友, 唯獨是一隻公,無女朋友jei 

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-11-21 23:34 發表

浸時間,1年唔知心就10年,時間會幫你filter,睇你有冇心經營
怕大家互度互計。

拿, 我有樣嘢分享。。。。

話說遲啲,我個仔d同學,幾個家庭媽媽話去bbq,拖埋啲老公出嚟。我屌,其實好尷尬,我同d老公又唔L識,去到冇嘢講,又唔想抓話題,真心唔知去做乜撚。

我也如此

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2022-11-21 23:28 發表

我大學畢業之後,班仔出來食過一兩次飯,之後就散咗。

以前有班波友,踢咗十幾年,果時大家未結婚,仲有玩,全盛時期,每年暑假,廿幾人book渡假屋,去貝澳、長洲宿營、踢波、燒野食,果時勁L到鬥波時,d長洲陀地問我地係咪校隊,真係好開心。

不過,而家結婚、拍拖、返工、湊仔,大家散哂,叫十個人5打5都困難,而且話題不夾,我連同佢地whatsapp也冇了。

平時,喜歡偷偷地放平日假,一個人去大嶼山行 ...
小弟都係!大學畢業時後,同班中學同學繼續個個星期踢波,有次入長洲宿營,日日踢波,中間仲要踩單車上山吹吹風。

而家大家有家室,各有各忙,好多年冇聯絡了,好懷念班波友及同學!

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 21-11-2022 23:44 發表

怕大家互度互計。

拿, 我有樣嘢分享。。。。

話說遲啲,我個仔d同學,幾個家庭媽媽話去bbq,拖埋啲老公出嚟。我屌,其實好尷尬,我同d老公又唔L識,去到冇嘢講,又唔想抓話題,真心唔知去做乜撚。
1次生2次熟,約埋大家1齊跳1晚舞就知邊個玩得埋

引用:
原帖由 安查洛堤 於 2022-11-21 20:02 發表
中學畢業個陣都係好少朋友,6個左右la,初初畢業都會經常約出嚟。
但慢慢就各散東西,
有d係識左新一堆朋友,開始有意脫離/唔理我地
有d因為某d事嘈交,大家翻左面就冇再聯絡,
有個朋友又因為老婆做保險,成日催我地買保險,買完一份又想下一份,人愈大見住佢變得愈勢利, 後來我都同佢斷聯。

步入社會後
曾經係番工地方以為識到幾個,但對方一轉工就唔再應你whatsapp,
呢十年返過幾 ...
我中學有96個同學還常常聯絡。。。30個死黨

朋友多是損友

知己最少要有一個

讀書時的朋友沒有利益衝突,   一出來做野, 朋友是要來利用的

引用:
原帖由 8kha 於 2022-11-21 23:46 發表

小弟都係!大學畢業時後,同班中學同學繼續個個星期踢波,有次入長洲宿營,日日踢波,中間仲要踩單車上山吹吹風。

而家大家有家室,各有各忙,好多年冇聯絡了,好懷念班波友及同學!
係,以前2x歲,一星期踢5日踢波,可以唔抽筋,而家,踢一晚,稍為激烈少少,肌肉痛足5日。試過第二日痛到遞唔起隻腳踏上巴士。

不過,最懷念廿幾歲的朋友之情,沒有計算,沒有負擔,要屌就屌,沒有顏色之分。今日香港乜L都唔同哂。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-11-21 23:47 發表

1次生2次熟,約埋大家1齊跳1晚舞就知邊個玩得埋
大家有老婆,只是d老虎自己傾,我地呢d裝飾嘅啫。

收到風,果幾個老公都自閉唔講嘢,我估我都費L事理。

我朋友仲少過你,平常心,可能遲些會識到

以前寂寞時可以:
173 173 每6秒6毫
傾心事。依家無互動,
係慘d既啦!

引用:
原帖由 安查洛堤 於 2022-11-21 20:02 發表
中學畢業個陣都係好少朋友,6個左右la,初初畢業都會經常約出嚟。
但慢慢就各散東西,
有d係識左新一堆朋友,開始有意脫離/唔理我地
有d因為某d事嘈交,大家翻左面就冇再聯絡,
有個朋友又因為老婆做保險,成日催我地買保險,買完一份又想下一份,人愈大見住佢變得愈勢利, 後來我都同佢斷聯。

步入社會後
曾經係番工地方以為識到幾個,但對方一轉工就唔再應你whatsapp,
呢十年返過幾 ...
https://youtu.be/ChvnAQAULIc

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]