• 瀏覽: 12,605
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
人到四十歲,有咗兩個月,老公唔想生,我鍾意小朋友。
如果生,我要預咗做單親媽媽,知道條路會好難行,怕累咗個小朋友。
如果落,我要預咗以後冇得生,一世遺憾
點做好?
P.s. 唔好預這個男人會改,生咗佢會變之類

引用:
原帖由 發霉芝士 於 2022-11-20 12:40 發表
如果生,我要預咗做單親媽媽,知道條路會好難行,怕累咗個小朋友。
點做好?
一個要一個唔要好難揀

引用:
原帖由 發霉芝士 於 2022-11-20 12:40 發表
點做好?
小朋友是上天賜的禮物,千祈唔好吾要,單身也可以活得好……. 加油💪

叫屋企人幫手就OK

單親媽媽?你個人財政穩定嗎?生完有沒有其他家人幫到手?乜都冇就唔好生啦,累左小朋友

始終係一條生命,唔好唔要
而家好多人都做緊單親媽咪
將來你睇住小朋友長大,就會覺得開心快樂
呢種開心快樂係得你自己感受到
條死佬無福氣享受呢種開心快樂
加油吧!!!!!

引用:
點做好?
一個人都ok咪生
多個肯幫手既男人係bonus
多個幫倒忙既男人係不幸

引用:
點做好?
咁既男人,生唔生你都要同佢離婚。自己搵多啲錢自己養自己同BB

首先,你老公甘射就預左做老豆啦。。如果唔想做咩唔戴好套? 結婚前系點約定的。
第二就系如果生左就離婚,個老公都無Q用啦。而且你有個陣系唔可以離婚,離婚米比夠贍養費咯。西就會叼,責任就唔想負? 
第三就系你都講左唔生就無機會生。甘你睇下你點選擇啦。。其他人都唔可以幫你選的。
第四你現在無BB系米生活得好好? 
有甘想法的男人生唔生都唔可以一起生活了。40幾多大把人都未結婚啦。

其實生唔生個最後決定係你手上,你要諗下生小朋友,其後計劃都係你去決定,你有冇做好心理準備?
你老公唔想要自然唔會同你一齊去計劃,你一個人ok 嗎?

引用:
點做好?
千萬不可落,你會後悔一世,祝你母子平安順順利利!就算生咗之後真係自己要單身,撫養有困難只要你肯救助,有很多機構樂意幫助你,如今社會求財容易求仔難,一定要順順利利平安出生!

單親又唔係有錢就好大獲。

我見我d 朋友一個月水費好誇張。

補習,工人,學費,課外活動。 一個月, 一個月萬五到兩萬蚊。

我當你平玩。 免費學校, 唔補習。  一個月都4000-5000啦!

冇呢條數整出嚟,唔好諗下

自己鐘意咪得,小朋友天生天養,或可找其他人幫手

你而家有老公,
如果你決定生嘅話,,你老公講明唔要你?

引用:
原帖由 Hugo238 於 2022-11-22 20:57 發表
你而家有老公,
如果你決定生嘅話,,你老公講明唔要你?
相反,佢唔想要BB,但係唔想同我分開

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]