• 瀏覽: 4,924
  • 回覆: 14
真係好羨慕有d sis皮膚天生咁好,搽咩都靚
而我就本身容易生暗瘡,又有雀斑
唔化行個妝,真係好冇信心出街囉> <
好彩宜家戴口罩遮一遮
如果之後唔洗戴口罩真係唔知點算啦….

有冇用返適合暗瘡肌用嘅skincare,穩定皮膚啊?

做facial?

生暗瘡會唔會係落妝唔夠乾淨呀?我之前都因為咁容易生暗瘡 而家轉咗KP隻卸妝油反而好咗 唔會有黏笠感又夠乾淨

我都日日化妝,硬係型住唔化個樣好殘。

睇黎係膚質最困擾? 咁可能諗下有無心做運動出汗同食clean d養膚

不過雀斑就幫唔到,最多皮膚好左,d 粉底遮暇可以上得貼d,  遮得好d

引用:
原帖由 愛榴lin的乜乜乜 於 2022-11-21 17:55 發表
有冇用返適合暗瘡肌用嘅skincare,穩定皮膚啊?
有啊 但係都係反反復復 皮膚冇咩太大改善

引用:
原帖由 qweasd025 於 2022-11-23 15:35 發表
做facial?
有咩facial岩我啊?
因為怕畀美容院sell 一路都好少研究

唔好自己亂擠暗瘡啊
好容易留疤痕架!

日日戴口罩先更加唔可以鬆懈 要keep好皮膚狀態 樓主話成日爆瘡又有斑 好大機會皮膚細胞已經受損程度好高

引用:
原帖由 halokiko 於 2022-11-28 17:30 發表
日日戴口罩先更加唔可以鬆懈 要keep好皮膚狀態 樓主話成日爆瘡又有斑 好大機會皮膚細胞已經受損程度好高
你咁講 我好驚囉

快d趁宜家仲戴緊口罩去做facial搞一搞佢
我自己最近都做緊個treatment係美白去斑
做完即時已經睇到效果

引用:
原帖由 tungling7 於 2022-11-30 16:05 發表
快d趁宜家仲戴緊口罩去做facial搞一搞佢
我自己最近都做緊個treatment係美白去斑
做完即時已經睇到效果
咁正 邊度做?我有暗瘡嘅話岩唔岩我做啊?

引用:
原帖由 bububb883 於 2022-11-30 17:49 發表

咁正 邊度做?我有暗瘡嘅話岩唔岩我做啊?
個treatment叫M22,我係ginkgo beauty度做部機其實有好多濾片,for唔同皮膚問題印象中暗瘡都打得so far我宜家都keep住大概一個月打一次咁囉

我推薦豆乳洗面奶 你堅持一排試下 由平效果又好。如果講究D可以用油(植村秀或RMK)落咗先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]