• 瀏覽: 12,187
  • 回覆: 134
想請問有幾多人系咁?本人80後,可以分享埋你地大概咩年齡??

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 14:36 發表
想請問有幾多人系咁?本人80後,可以分享埋你地大概咩年齡??
我都係80後呀,兩個出黎做野,無比家用老婆呀。日常洗費男人出。

引用:
原帖由 師仔 於 2022-11-14 14:52 發表

我都係80後呀,兩個出黎做野,無比家用老婆呀。日常洗費男人出。
原來可以咁樣,我諗我困住左自己好耐

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 14:57 發表

原來可以咁樣,我諗我困住左自己好耐
點解咁講

引用:
原帖由 師仔 於 2022-11-14 15:01 發表

黚解咁講
緊系有啦

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 15:02 發表

緊系有啦
你而家係無老婆?

引用:
原帖由 師仔 於 2022-11-14 15:08 發表

你而家係無老婆?
無啊,女朋友都無

引用:
原帖由 師仔 於 2022-11-14 15:01 發表

點解咁講
因為我前妻令我覺得,女人對錢系永遠吾會滿足,我系一個普通人,想簡簡單單,但佢對錢o既慾望已經系的駕馭負擔吾到啦

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 16:03 發表

因為我前妻令我覺得,女人對錢系永遠吾會滿足,我系一個普通人,想簡簡單單,但佢對錢o既慾望已經系的駕馭負擔吾到啦
真係唔一定,部份原因係睇下個女人嘅出生,同屋企人比咩教育佢

引用:
原帖由 師仔 於 2022-11-14 16:04 發表

真係唔一定,部份原因係睇下個女人嘅出生,同屋企人比咩教育佢
分析得非常正確

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 16:05 發表

分析得非常正確
你老婆要掌控財政大權?

其實,這個問題要係準備視對方為結婚對象時了解同溝通清楚。否則,會因為錢銀而傷感情。

有些女人看錢看得很重,有的則不。要視原身家庭的成長歷程。

引用:
原帖由 lelefung 於 2022-11-14 21:44 發表

你老婆要掌控財政大權?

其實,這個問題要係準備視對方為結婚對象時了解同溝通清楚。否則,會因為錢銀而傷感情。

有些女人看錢看得很重,有的則不。要視原身家庭的成長歷程。
系啊,總之系經一事長一智啦,以前我以為我鍾意一個人,結左婚,對佢好,佢自然會鍾意自己。結果肯定系錯。我有朋友同我講,結婚系要大家都要計數,計好先結,結果比人估中晒,我結婚前記得有一班由細玩到大的朋友約我食飯,同我講吾好結,我吾信,結果今日我就得左個失敗o既婚姻。不過離左婚果人鬆散,遺憾系比吾到小朋友有個完整健康的家庭。不過我就可以集中d將最好的資源放系佢身上啦。有得有失,照顧佢都幾累,不過盡力而為啦

引用:
原帖由 Leonleon2022 於 2022-11-14 22:18 發表

系啊,總之系經一事長一智啦,以前我以為我鍾意一個人,結左婚,對佢好,佢自然會鍾意自己。結果肯定系錯。我有朋友同我講,結婚系要大家都要計數,計好先結,結果比人估中晒,我結婚前記得有一班由細玩到大的朋友約我食飯,同我講吾好結,我吾信,結果今日我就得左個失敗o既婚姻。不過離左婚果人鬆散,遺憾系比吾到小朋友有個完整健康的家庭。不過我就可以集中d將最好的資源放系佢身上啦。有得有失,照顧佢都幾累,不過盡力而 ...
沒想過小朋友跟你哦,爸爸?

小朋友將會是你永遠的朋友,父子關係是斷不了。好好陪他成長。。。

引用:
原帖由 lelefung 於 2022-11-14 22:26 發表

沒想過小朋友跟你哦,爸爸?

小朋友將會是你永遠的朋友,父子關係是斷不了。好好陪他成長。。。
一個女人連band1a,b,c差距有幾大,邊間中學好都吾知,我寧願自己辛苦d啦,生出來系真系要教的

係緊張嘅,網上都搵到。

辛苦你了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]