• 瀏覽: 14,769
  • 回覆: 34
唔知大家通常一齊左幾耐先會介紹另一半畀屋企人知呢?同女朋友一齊左差唔多一年啦,但係女朋友都冇介紹過我畀佢屋企人認識,甚至佢阿爸阿媽都唔知道佢拍緊拖。女朋友都有介紹我畀佢身邊嘅朋友知,起碼佢身邊嘅朋友都知道佢有男朋友。

我成日都係到諗點解女朋友唔介紹我畀佢屋企人識,係唔係因為佢冇諗過同我嘅將來?都有問過女朋友呢個問題,佢話覺得太快,所以唔想畀佢屋企人知住,想去到就嚟結婚果一步先再介紹我畀佢屋企人識。

但係一日未見過佢屋企人,我就點決定同唔同佢結婚呢?話晒結婚都係兩家人嘅事呀!

唔知大家通常一齊幾耐先會見家長?

可能你女朋友當你水泡

大概一個月,通常都係

你女朋友好毒呀...你唔埋佢單佢就唔俾佢屋企人你見

我朋友試過一齊第一日就見家長

引用:
原帖由 小紅兔 於 2022-10-26 12:19 發表
可能你女朋友當你水泡
唔會掛,佢身邊朋友都識我

引用:
原帖由 Lucy+Hyde 於 2022-10-26 13:46 發表
大概一個月,通常都係
係真唔係?咁點解我女朋友唔帶我見佢家長

引用:
原帖由 持久男 於 2022-10-27 10:31 發表
你女朋友好毒呀...你唔埋佢單佢就唔俾佢屋企人你見
係唔係暗示我要娶佢?

引用:
原帖由 咬到牙崩 於 2022-10-27 12:48 發表
我朋友試過一齊第一日就見家長
會唔會太有壓力

引用:
原帖由 公公偏頭痛 於 2022-10-26 11:49 發表
唔知大家通常一齊左幾耐先會介紹另一半畀屋企人知呢?同女朋友一齊左差唔多一年啦,但係女朋友都冇介紹過我畀佢屋企人認識,甚至佢阿爸阿媽都唔知道佢拍緊拖。女朋友都有介紹我畀佢身邊嘅朋友知,起碼佢身邊嘅朋友都知道佢有男朋友。

我成日都係到諗點解女朋友唔介紹我畀佢屋企人識,係唔係因為佢冇諗過同我嘅將來?都有問過女朋友呢個問題,佢話覺得太快,所以唔想畀佢屋企人知住,想去到就嚟結婚果一步先再介紹我畀佢屋企 ...
可能佢知原來你溝過佢老母。

引用:
原帖由 公公偏頭痛 於 2022-10-27 12:50 發表

係唔係暗示我要娶佢?
好明顯係啦...只見朋友唔見家長喎...中出即飛啦

引用:
原帖由 公公偏頭痛 於 2022-10-26 11:49 發表

我成日都係到諗點解女朋友唔介紹我畀佢屋企人識,係唔係因為佢冇諗過同我嘅將來?都有問過女朋友呢個問題,佢話覺得太快,所以唔想畀佢屋企人知住,想去到就嚟結婚果一步先再介紹我畀佢屋企 ...
你係咪每日都同你女朋友見面拍拖?
如果不是的話, 有無可能你只係佢其中一位男朋友呢?

年紀相差太大怕佢父母接受唔到

引用:

一般兩三個月內啦

引用:
原帖由 小紅兔 於 2022-10-26 12:19 發表
可能你女朋友當你水泡
唔會屋企有個男朋友掛?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]