• 瀏覽: 8,936
  • 回覆: 63
家庭不快樂, 冇話邊個對與錯, 佢喜歡點就點, 我淨想做番自己, 吾想再鬧. 之前成日聽老人家講, 就下就下便一世, 但我真不悅, 依排發夢返到二十幾歲, 做事荒唐, 但開心得不得了, 現在我想講, 做壞蛋也不錯. 有冇師兄有同感?

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-7 14:47 發表
家庭不快樂, 冇話邊個對與錯, 佢喜歡點就點, 我淨想做番自己, 吾想再鬧. 之前成日聽老人家講, 就下就下便一世, 但我真不悅, 依排發夢返到二十幾歲, 做事荒唐, 但開心得不得了, 現在我想講, 做壞蛋也不錯. 有冇師兄有同感?
如果女人嫌三嫌四好易嘈交

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-7 14:47 發表
咁你宜家想點吖?

吾再求佢. 算, 都係申下姐

自己的因果

引用:
早啲訓,希望發得番個夢

引用:
男人四十重好後生,點都係同另一半冷靜地傾下嘅!

引用:
原帖由 留金對月 於 2022-10-10 15:55 發表

男人四十重好後生,點都係同另一半冷靜地傾下嘅!
吾洗傾了, 我未曾見過有嫁左人的妻子事事會吾幫自己的老公, 時時送我比佢娘家D家姐阿哥搵笨, 如搬搬抬抬, 家屋維修, 出力出錢. 這些都不緊要, 反而是在跨家庭討論沒有我的存生, 往往不知情, 最後先被通知. 以前吾明白D人有老婆還去攪攪震, 而家明白了(當然不能一概而論), 那我便隨着入魔吧

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-11 10:16 發表

吾洗傾了, 我未曾見過有嫁左人的妻子事事會吾幫自己的老公, 時時送我比佢娘家D家姐阿哥搵笨, 如搬搬抬抬, 家屋維修, 出力出錢. 這些都不緊要, 反而是在跨家庭討論沒有我的存生, 往往不知情, 最後先被通知. 以前吾明白D人有老婆還去攪攪震, 而家明白了(當然不能一概而論), 那我便隨着入魔吧
有小朋友嗎?

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-7 16:31 發表
吾再求佢. 算, 都係申下姐
你要求老婆俾咩你呀?

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-10-11 10:59 發表

你要求老婆俾咩你呀?
吾好再煩我去做D我不願意做概野

引用:
原帖由 留金對月 於 2022-10-11 10:31 發表

有小朋友嗎?
有關係嗎?

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-11 11:45 發表

吾好再煩我去做D我不願意做概野
明白,有時真係身不由己。

引用:
原帖由 正經體貼的炸蝦 於 2022-10-11 11:46 發表

有關係嗎?
你話呢?

引用:
我廿幾三十歲都好高興。日日踢波,未結婚都係咁。但是,一旦結咗婚兼生埋仔,仆街啦。

結左婚11年,有一個小朋友,關鍵是上咗小學,對住小朋友,因為功課,每日鬧和獅吼,無日無之,我越來越心淡,我真係心好累。

所以我每日放工就唔想即刻返去。喺樓下飲罐啤酒好過啦。我對婚姻有時都真係有啲窒息嘅感覺。

如果唔使分身家, 又諗得掂阿仔福,我早飛咗佢啦, 婚姻呢啲嘢啱就一齊,唔啱就走啦, 我睇得好輕。我試過夜晚瞓喺床度,望住張結婚相都冇感覺。

今日返屋企,一入門口。。。。
~我日日對住佢死挭
~我都唔知你兩星期有無同佢默中文
~你同佢默完有冇改佢d字,而家老師好緊

Dklm.靜吓得唔L得,每天如此,我差d想diu鳩佢。

大佬,返工唔撚攰咖,返嚟想靜吓、比個腦比自己休息吓啫,我已經有幫手洗碗洗衫,只要求靜吓啫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]