• 瀏覽: 34,826
  • 回覆: 72
之前家姐因為要霸我間房畀佢個B做BB房,而我阿爸阿媽又唔同我一齊反抗家姐,我最後都係自己同朋友搬咗出去住
而家家姐生咗原本我間房都畀佢拎咗嚟做BB房,每個月最多都係見一次有時就唔啱時間返去食飯就見唔到

由0+3開始我已經plan緊想去旅行,琴日媽咪打電話同我傾計,我同佢講我打算11月頭去旅行
我同媽咪收線唔夠10分鐘,家姐就電話嚟鬧我而家仲有疫情點解仲要去旅行?
吓,就嚟香港都可以畀遊客嚟啦,仲問點解我話要去旅行?😑

家姐仲話如果我去完旅行帶埋啲菌返嚟傳染畀佢個寶貝咁點算?
其實我哋都唔一定會見到面,你咁驚咪一個月唔好見我囉,我都可以唔返屋企食飯
你老公確診嗰陣又唔諗吓有機會傳染畀你影響到你個寶貝?

已經唔係一齊住,我已經連屋企都好少返,因為次次返去都要聽媽咪同爸爸呻你兩公婆啲嘢,我覺得好負面
我已經連間房都讓埋畀你,點解我而家自己搬出去住都唔肯放過我?
周街都有菌,驚就一世都唔好出街

唔去旅行都可以中㗎啦, 你家姐真係好煩

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-10-6 11:37 發表
唔去旅行都可以中㗎啦, 你家姐真係好煩
佢老公中嗰陣夠唔係去旅行啦,如果你話我哋會成日見到我覺得擔心都合理
我哋又見唔到,咁都要管我

引用:
原帖由 Baako 於 2022-10-6 11:32 發表
之前家姐因為要霸我間房畀佢個B做BB房,而我阿爸阿媽又唔同我一齊反抗家姐,我最後都係自己同朋友搬咗出去住
而家家姐生咗原本我間房都畀佢拎咗嚟做BB房,每個月最多都係見一次有時就唔啱時間返去食飯就見唔到

由0+3開始我已經plan緊想去旅行,琴日媽咪打電話同我傾計,我同佢講我打算11月頭去旅行
我同媽咪收線唔夠10分鐘,家姐就電話嚟鬧我而家仲有疫情點解仲要去旅行?
吓,就嚟香港都可以畀遊 ...
家姐為你好

引用:
原帖由 Baako 於 2022-10-6 11:32 發表

睇你家姐衰到要痴外家住就知咩料啦,都唔知佢嫁嚟為乜,你想同佢講道理?不如勸佢收下火,第時BB學埋佢啲語氣變魔怪咪埋怨。

你家姐真係好煩, 委屈你了~~

乜膠家姐?使閪理佢

冇理佢, 你鐘意去就去, 唔見佢&B咪得, 最多返黎隔幾日做核酸再返屋企食飯咯

搬返娘家住,仲要咁得戚,又煩,控制慾又強,事事都要管。走得快,好世界!房都讓埋俾佢,佢都唔滿足,我睬佢都儍。呢種人莫視佢就得,以為覺得自己好權威!

引用:
原帖由 Baako 於 2022-10-6 11:42 發表

佢老公中嗰陣夠唔係去旅行啦,如果你話我哋會成日見到我覺得擔心都合理
我哋又見唔到,咁都要管我
吊97佢,人善被洽

引用:

你家姐系一件極品

叫佢食屎,話返佢,我已經大個,我做咩都唔使你管,唔使你過問

點解愈窮嘅人愈生得多

其實你家姐應該 自己搬出去

引用:

完全係你條命生得唔好啫!有個咁嘅家姐!冇得簡!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]