• 瀏覽: 13,699
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
原本係個上進既人

但係家人要強力控制住我,我而家咩都無晒

得返個殼

引用:
原帖由 分享者 於 2022-10-5 20:00 發表
原本係個上進既人

得返個殼
你如何去服從父母, 是由你決定, 對嗎?

引用:
原本係個上進既人

得返個殼
小弟讀得書少,唔明你想表達D乜
仲有,想請教師兄大概幾多歲

引用:
原本係個上進既人

得返個殼
點樣控制法先?係你自己又係咪一個安份守己既人?人要有適度既安份守己好緊要,你有上進心,但係唔可以忘本

搬走,做人最緊要有財政能力獨立

你唔係想自殺咁蠢?

好多人都說被阿爺管,無晒自由便攪移民,樓主被近距離控制還得了,快點跟風,有咁遠走咁遠

簡單講,我屋企是個暴力家庭

為控制我而甚麼也做得出

甚麼連橫計,三國志都無咁精彩

而佢地目的就只為了令我唔離開佢地身邊

我今年35歲,咁多年來為反抗而食無數苦頭

我心態崩潰

你地可以想像30幾年來佢地唔停玩我,目的就係要我理會佢地

佢地有無限心魔,無限時間,無限需要,而我就硬食食食

向我發射

我就係咁環境長大

而家仲未完,但自從我識得罵回去,我情況先好啲

但佢地對我暴力還是沒停止

簡單

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-10-6 15:20 發表
你唔係想自殺咁蠢?
你放心我唔會自殺

我每隻字都明,但就係睇曬之後唔明

如果你有咁情況,你會點做:

有一天你本人買了外賣咖哩雞飯回家

其父親關心你食物,親手拿起你舊雞,再放返落去

咁你會點做

佢係關心緊你

引用:
原帖由 分享者 於 2022-10-6 17:36 發表

咁你會點做

佢係關心緊你
真心冇咩問題喎……有冇D強力少少既例子?

引用:
原帖由 分享者 於 2022-10-6 17:36 發表

咁你會點做

佢係關心緊你
入門見到老爸,便先問老爸吃了飯未,如果未,就一齊食,如果剛食完的,下次買外賣回家前,不妨聯絡一下,要不要買多份
老爸用手攞起塊雞,便叫老爸攞多對筷子一齊食

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-10-6 17:42 發表

真心冇咩問題喎……有冇D強力少少既例子?
咁你食唔食

引用:
原帖由 分享者 於 2022-10-6 20:06 發表

咁你食唔食
Sure eat 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]