• 瀏覽: 7,806
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
已經花多少少錢去有規模嘅美容院脫毛,點解啲治療師質素仲係咁參差?以前去過細細間個種美容院脫毛覺得吾夠徹底,諗住去大型啲嘅美容院效果有翻咁上下啦。

脫頭三四次都去幾滿意,點知琴日跟開嗰位治療師有急事放假,既然都去到就焗住跟另一個治療師,但係佢好似趕收工咁,一邊做一邊sell我join其他package,當時已經俾佢搞到個人好煩,最後返到去檢查居然發現小腿仲有兩條毛仔脫剩,成個體驗都好差,冇諗過同一間美容院入面,治療師質素可以有咁大差別

我試過同你一樣情況, 有日下晝放假心血來潮想去脫毛, 打去美容院問佢做開果個技師有無返, 佢地就話無, 可以睇下安唔安排到另一個幫我, 最後上到去俾人喪chur, 最後好唔爭氣咁買左package… 後悔都無用, 以後都只會跟同一個技師

應該係你唔好彩姐 我去脫毛都跟過兩個治療師都好地地
做13次左右已經乾乾淨淨 治療師幾好招呼 消毒做得好認真

引用:
原帖由 dollchan 於 2022-10-5 12:36 發表
我試過同你一樣情況, 有日下晝放假心血來潮想去脫毛, 打去美容院問佢做開果個技師有無返, 佢地就話無, 可以睇下安唔安排到另一個幫我, 最後上到去俾人喪chur, 最後好唔爭氣咁買左package… 後悔都無用, 以後都只會跟同一個技師
唉,我諗住一路脫得ok又有兩句偈傾咪照做,無諗過轉左人就變得咁差,難得可以放工休息下都要俾人疲勞轟炸

引用:
原帖由 thisisff 於 2022-10-5 14:17 發表
應該係你唔好彩姐 我去脫毛都跟過兩個治療師都好地地
做13次左右已經乾乾淨淨 治療師幾好招呼 消毒做得好認真
我而家上去之前都會打電話去makesure跟開嗰個好治療師有翻我先去,唔想再俾上次嗰個serve囉,你做13次清曬都OK丫,我到而家6次都見仲生得好快,可能我自己本身體質係咁掛。你去邊間做

邊間咁差,開名定JM提防下

引用:
原帖由 coldcup 於 2022-10-5 17:47 發表

我而家上去之前都會打電話去makesure跟開嗰個好治療師有翻我先去,唔想再俾上次嗰個serve囉,你做13次清曬都OK丫,我到而家6次都見仲生得好快,可能我自己本身體質係咁掛。你去邊間做
我去20 beauxx做既 未試過有治療師會邊做邊sell咁chur
我期間轉過兩三個都好nice
知道我唔係第一次做都會照樣提我小心
唔好用磨砂呀 唔好出咁多汗

有時搞promo都會講下個package既 不過我話唔使住喇
佢地只會話唔緊要啊有需要再問下佢
個個都好有禮貌 未試過話脫漏幾條

引用:
原帖由 xddog 於 2022-10-5 19:11 發表
邊間咁差,開名定JM提防下
咩係JM?

引用:
原帖由 coldcup 於 2022-10-5 12:29 發表
已經花多少少錢去有規模嘅美容院脫毛,點解啲治療師質素仲係咁參差?以前去過細細間個種美容院脫毛覺得吾夠徹底,諗住去大型啲嘅美容院效果有翻咁上下啦。

脫頭三四次都去幾滿意,點知琴日跟開嗰位治療師有急事放假,既然都去到就焗住跟另一個治療師,但係佢好似趕收工咁,一邊做一邊sell我join其他package,當時已經俾佢搞到個人好煩,最後返到去檢查居然發現小腿仲有兩條毛仔脫剩,成個體驗都好差,冇諗過 ...
好多醫美都勁hard sell,最驚係訓底先不停sell你,所以我試岩好既醫美都唔敢再轉其他,even其他好平

引用:
原帖由 thisisff 於 2022-10-6 10:10 發表

我去20 beauxx做既 未試過有治療師會邊做邊sell咁chur

有時搞promo都會講下個package既 不過我話唔使住喇
我第一次去試做既時候有朋友介紹我去 咁我咩都唔識 問呢樣問個樣技師都好有耐性答我 我都好心甘情願咁簽左package

我覺需要周圍試下, 買少D 療程試手勢, 
自己認為ok 啦, 先再買

引用:
原帖由 thisisff 於 2022-10-6 10:10 發表

真係覺得自己好黑仔,跟著個咁hardsell既,如果再要我跟上次嗰位,我寧願轉另一間,你嗰間好似服務幾好

引用:
原帖由 pegpeg212 於 2022-10-7 10:00 發表

我第一次去試做既時候有朋友介紹我去 咁我咩都唔識 問呢樣問個樣技師都好有耐性答我 我都好心甘情願咁簽左package
我平時嗰位其實幾好,只係我唔明點解staff既水平可以差咁大節

引用:

有去脫過妹妹嗎? 我怕會好痛 剩做過underarm

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]