• 瀏覽: 2,631
  • 回覆: 14
急急!收到通知半年後就要做姊妹,話晒都要影好多相~~想而家開始keep下fit,執靚自己…其實我最擔心嚟唔切嘅都係爆牙問題,唔知而家開始搞黎唔黎切呢…

下!之前問過好似閑閑哋都要成年喎
自助嗰啲係快,但係你就唔好諗啦,唔夠力又冇牙醫診所跟,隨時箍壞牙呀

引用:
原帖由 clare311 於 2022-10-5 03:11 發表
自助嗰啲係快,但係你就唔好諗啦,唔夠力又冇牙醫診所跟,隨時箍壞牙呀
係呀, 自助既唔掂, 之前仲出過事上埋新聞
之前朋友去深圳愛x健箍牙好似年幾先完成
每個人情況唔要 , 最好都係睇牙醫聽下專業意見

綁braces都最少要兩年哦。Crowning 係快d,不過成排牙會好貴。最好同牙醫談一談。

咩呀,隱形箍牙都可以半年完療程,未箍好晒都應該明顯有改善,而家技術應該做到,你問牙醫應該仲可以加加速器

引用:
原帖由 clare311 於 2022-10-5 03:11 發表
自助我都聽過人話好廢~我唔諗喇。。。

引用:
原帖由 forget.it 於 2022-10-9 16:23 發表
綁braces都最少要兩年哦。Crowning 係快d,不過成排牙會好貴。最好同牙醫談一談。
2年咁耐!!?我可能趕唔到

引用:
原帖由 生活無保障 於 2022-10-11 23:36 發表
咩呀,隱形箍牙都可以半年完療程,未箍好晒都應該明顯有改善,而家技術應該做到,你問牙醫應該仲可以加加速器
i see!!想問咁你有無箍?幾耐除得箍》

要睇吓你有幾爆,但半年大多數都冇可能

引用:
原帖由 bububb883 於 2022-10-14 21:36 發表

i see!!想問咁你有無箍?幾耐除得箍》
有呀,
我嗰陣大約七個月就除得箍:p

引用:
原帖由 blestee 於 2022-10-15 13:47 發表
要睇吓你有幾爆,但半年大多數都冇可能
其實半年可以推番入多D我都心滿意足嫁啦~

引用:
原帖由 生活無保障 於 2022-10-18 02:42 發表

有呀,
我嗰陣大約七個月就除得箍:p
你係邊到箍7個月?你都係爆牙?加速器加錢有?

引用:
原帖由 bububb883 於 2022-10-18 03:19 發表

你係邊到箍7個月?你都係爆牙?加速器加錢有?
我係由細睇到大既牙醫度箍ja,你要地址PM 我la  牙箍就揀左suresmile應該都有唔少醫生有做加速器佢就送埋,我唔知其他brand洗唔洗加錢wo.佢有啲似啲美白機, 都係每日咬住幾分鐘, 不過佢係震震加速就唔係美白lor

大家千祈唔好揀自助果種,要搵有牙醫跟進的,同埋如果需要磨牙的話,都要比較下個牙醫係一次磨晒定係每次逐少咁磨,我知Invisalign go可以最快3-4個月搞掂,當然要個人d牙本身都ok整齊啦!

suresmile,係可以郁埋大牙的,但比Invisalign go貴少少

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]