• 瀏覽: 24,638
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
唔帶手套易有主婦手

引用:
原帖由 三毛首領 於 2022-9-29 16:08 發表
唔知大家平時清潔,好似抹枱洗碗果陣會唔會戴手套呢?
我一向都會戴手套,因為啲清潔劑始終都係啲化學品,直接用手掂得多,搞到隻手都鞋晒。但自從搬左去奶奶屋企住之後,我發現奶奶屋企連一隻手套都冇,佢都係直接用手洗。
我本來以為係佢地對手套咁岩用爛左,未買新嘅,於是我就幫左對手套返去,等大家洗碗都有得用啦。
果日我戴手套洗碗,奶奶見到,即刻叫我除左對手套佢,話戴住手套洗碗點會乾淨,要用自己隻手摸住個 ...
買洗碗機。

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2022-10-1 14:11 發表

用洗潔精點會洗唔清呀
佢話無手感去摸D碗,唔知著唔著得甩D漬

叫佢自己洗。

引用:
原帖由 發噏風的人 於 2022-10-1 19:02 發表

試下用廁紙索咗D油先
用廚房紙抹去油膩,可以用少D洗潔精.

引用:
原帖由 三毛首領 於 2022-9-29 16:08 發表
唔知大家平時清潔,好似抹枱洗碗果陣會唔會戴手套呢?
我一向都會戴手套,因為啲清潔劑始終都係啲化學品,直接用手掂得多,搞到隻手都鞋晒。但自從搬左去奶奶屋企住之後,我發現奶奶屋企連一隻手套都冇,佢都係直接用手洗。
我本來以為係佢地對手套咁岩用爛左,未買新嘅,於是我就幫左對手套返去,等大家洗碗都有得用啦。
果日我戴手套洗碗,奶奶見到,即刻叫我除左對手套佢,話戴住手套洗碗點會乾淨,要用自己隻手摸住個 ...
都幾野蠻喎

引用:
原帖由 爆爆糖 於 2022-9-29 16:16 發表
用左一日就扔,好晒野
太浪費呀

引用:
原帖由 三毛首領 於 2022-9-30 13:08 發表

只係用左一次,唔戴手套洗隻手鞋晒
係咪一齊住呀?

引用:
原帖由 nakata520 於 2022-9-30 13:27 發表

可以借勢唔洗洗碗,一係等你老公調停。
佢老公依家要做中間人啦

引用:
原帖由 陶瓷 於 2022-9-30 15:30 發表
啲碗交返晒比奶奶洗
係啦仲舒服

引用:
原帖由 hotelmgr 於 2022-10-1 01:42 發表
我叫我阿媽帶手套洗,佢都係話唔舒服,摸唔清等理由
你阿媽幾好喎,最緊要佢對手受得啲化學劑。

引用:
原帖由 工廠男 於 2022-10-1 22:25 發表

買洗碗機。
好提議!

未有洗碗機之前我都唔鍾意帶手套洗碗 ,用手摸過安心 d , 不過你99 自己扔左個手套又過份d ge

老公有無帶套

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]