• 瀏覽: 24,643
  • 回覆: 29
我有個姐夫,我唔鐘意到佢不得了!
第一:cheap,貪少便宜
五年前我同家姐識佢佢成日問我哋有冇煙借⋯咁我家姐都俾咗枝煙佢啦⋯⋯跟住,佢再問,有冇火借!連火都冇,學乜鬼人食煙呀⋯⋯每次都問我哋借煙,我心諗:行兩步就seven啦,自己買啦。cheap精。
第二:佢把口真係好鬼賤!
因為我家姐鐘意喺樓下吹水!慢慢佢哋拍拖!喺佢哋拍拖嘅時候⋯⋯我呢個姐夫一飲醉就鬧我家姐垃圾……屌佢老母⋯⋯總知講啲唔係人講嘅說話🤬🤬🤬🤬🤬我聽到已經忍唔住叫佢分手!佢唔分!又係咁話佢平時唔飲醉唔係咁!我真係O嘴!如果我比人屌我係垃圾我分咗打啦!呢啲男人仲要!
第三:佢要你永世感激佢
係佢哋拍拖果時我間唔中都會落街同家姐吹水!咁每年生曰都會一齊搞嘅!係識佢第一年!佢買咗個生日🎂比我家姐!到五年後嘅今日佢仲喺我哋面前同我家姐講!我第一年突登買個🎂比你同你慶祝生日嫁!我聽祝五年!聽到都嫌煩呀⋯⋯邊有男人咁小家呀⋯⋯
第四:自以為事!全世界最偉左嘅人係佢!
我上年結婚!佢幫我搞好多嘢!(我冇叫嫁!)如果你哋結咗婚你都知結婚果日係幾咁忙幾咁多嘢做嫁啦⋯⋯到好喇!結完婚!事後檢討!我家姐就話我知:呢位小家計較嘅姐夫嬲同唔開心,「其實我同我老公都遇咗!」但無諗過我同我老公結咗婚都係幾個鐘啫⋯個電話就到!大家估唔估到佢嬲乜⋯⋯登登登登!佢嬲我點解唔好好多謝佢感謝佢呀⋯⋯🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️其實幫我手嘅唔只佢一個嫁!我好多人都有幫我手!我個個都派返利市逐一多謝!你仲想點呀⋯⋯同埋你係我姐夫,真係當我家姐係你老婆當我係妹嘅,真係要計較得咁清楚,我同人講,我問過好多男性朋友同女性朋友!我講完比佢哋知!個個都答我一句!真心當你係妹嘅就根本唔會計較!結婚你係主角而唔係佢囉⋯⋯佢小家到不得了!但我成家當佢寶!我係度諗!家姐,daddy媽咪!你哋係咪見男人見識得少呀⋯⋯佢咁樣都係好!😮💨😮💨😮💨😮💨😮💨

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-28 23:48 發表
五年前我同家姐識佢佢成日問我哋有冇煙借⋯咁我家姐都俾咗枝煙佢啦⋯⋯跟住,佢再問,有冇火借!連火都冇,學乜鬼人食煙呀⋯⋯每次都問我哋借煙,我心諗:行兩步就seven啦,自己買啦。cheap精。
因為我家姐鐘意喺樓下吹水!慢慢佢哋拍拖!喺佢哋拍拖嘅時候⋯⋯我呢個姐夫一飲醉就鬧我家姐垃圾……屌佢老母⋯⋯總知講啲唔係人 ...
你家姐唔靚,驚嫁唔出,求其找個男人?

聽你講就好cheap啦,又借煙又借火

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-28 23:48 發表
因為我家姐鐘意喺樓下吹水!慢慢佢哋拍拖!喺佢哋拍拖嘅時候⋯⋯我呢個姐夫一飲醉就鬧我家姐垃圾……屌佢老母⋯⋯總知講啲唔係人 ...
你成家人都當佢係寶,咁就唔知啦,要問你啲家人點解會咁?

引用:
原帖由 eboyhk01 於 2022-9-29 08:02 發表

你家姐唔靚,驚嫁唔出,求其找個男人?
可能姐夫好靚仔

有些男人對外面人係好小器好賤好cheap
但在內就對老婆好好   妳有無問家姐點解會嫁俾佢?

引用:
原帖由 godsend 於 2022-9-29 11:36 發表

可能姐夫好靚仔
衰到爆炸

引用:
原帖由 godsend 於 2022-9-29 11:36 發表

你成家人都當佢係寶,咁就唔知啦,要問你啲家人點解會咁?
識做戲囉

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-29 17:05 發表

衰到爆炸
但你屋企人冧佢喎,仲有咩辦法?

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-29 17:06 發表

識做戲囉
口甜舌滑識氹人?

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-9-29 17:01 發表
有些男人對外面人係好小器好賤好cheap
但在內就對老婆好好   妳有無問家姐點解會嫁俾佢?
日日話離婚咁叫好呀

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-29 17:07 發表

日日話離婚咁叫好呀
咁妳家姐搞緊離婚未?

覺得佢識搞笑喎

引用:
原帖由 核心外圍的老爺 於 2022-9-29 17:05 發表

衰到爆炸

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-9-29 17:15 發表

咁妳家姐搞緊離婚未?
冇,但佢老公成日提

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]