• 瀏覽: 41,703
  • 回覆: 157
引用:
原帖由 不知所位 於 2022-9-28 18:08 發表

應由你男友同你私下商量,
咁多人討論似乜樣,
都係侮辱緊你🤷‍♂️
人生未試過咁,好似咁人審緊

引用:
原帖由 現代足球 於 2022-9-29 09:18 發表

其實真係好難講,樓主未有BB之前有無見過男友父母?如果無見過就好正常,俾著你個仔無端端帶個大肚女朋友回家,你嘅反應可能會更激烈,唔係信唔信嘅問題,而係感覺樓主很隨便。

外國人唔介意,因為外國人根本唔介意小朋友係唔係自己,分分鐘出面有幾個小朋友俾人哋家庭湊緊,但華人社會未去到呢種開放吧!
其實見過㗎啦

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 17:42 發表

我都對佢好失望
咁就諗清楚呢個男人嫁唔嫁得過啦...因為有B而結婚到最後可能變做單親咁就唔好啦...個細無辜架

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-29 12:01 發表

其實見過㗎啦
咁見過就有點過份,白D講即係唔信任你。

引用:
原帖由 現代足球 於 2022-9-29 12:35 發表

咁見過就有點過份,白D講即係唔信任你。
女人真係要保護自己,我眼見幾個大肚結婚嘅女性朋友,都嫁得好求其,完全感受到“為勢所迫”四個字

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-9-29 10:22 發表

fish 兄, 重視血脈的問題
其實不論個B 係米個男仔的,
依家係全家懷疑個女仔出去偷食.
就算個B 係男仔, 依然都有這個懷疑.  
呢個真係要睇下個女仔之前有冇成日見個男仔既父母....如果無...懷疑都好合理
如果有...就吾應該懷疑
但主要都係人夾人...有D父母可能本身係咁...樣樣都要問到底...咁個女仔就要念清楚...就算FULLFIL 左呢個要求....之後都會再有吾同既要求....睇你係為左自己定個BB既將來....

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
有些人係咁, 就算95%信任你, 佢都要去求證餘下5%.

信就信, 唔信就唔信. 有懷疑就係有懷疑,
你都控制唔到他人點諗。其實都冇辦法.

講真, 條刺(佢父母曾經唔信任你)已經入左你心. 都冇辦法拎走條刺.

既然你自己知自己專一, 一定係佢BB了.
現在要做的是, 考慮的是, 你係唔係想同佢結婚?  
然後再諗下一步.

我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。
仲好意思講呢D, 人唔笑狗都笑啦
第日結婚咪同老公講, 識你之後都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。(攪野除外)
遇到個媽寶仲諗住同佢結婚!
好心趁後生搵過個啦, 唔會怪佢個仔爛滾, 只會怪你姣婆濫交, 無人會尊重你!
成世流流長, 捱到佢老母死, 仲有家姐, 一大堆兄弟姊妹, 不斷指指點點, 日子點過 ?

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
樓主,睇嚟B B爸爸都有啲猶豫。

😮💨BB無爸爸又慘,
但你一生對住一個唔信你男人同佢家人你又慘,
諗來諗去都有人會慘,
但世事無常,
祝你同你BB會有好未來。

說笑的:不如你叫你男友家人又驗下,
睇下佢哋係咪真係一家人。

引用:

...
你話姐,聽住先嘍!

引用:

...
傻㗎你 冇第二個搞個你 驗條鐵咩

引用:
原帖由 不知所位 於 2022-9-28 16:56 發表
通常係父抱B靜靜雞去驗,
當面同你講即係侮辱你,
已經不是錢既問題了🤷‍♂️
絕對正確,未結婚已經係咁,結佐婚生埋仔後嗰時真係喊都冇畏

親子鑑定  

唔結!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]