• 瀏覽: 41,504
  • 回覆: 157
證明佢當你係SP, 佢咁都講得出不負責任

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
老實,人哋父母咁諗好正常,俾著你係佢哋都會咁做,只不過其他人在小孩長大才做,樓主係現在做。所以話,你個肚大咗,華人社會都係覺得樓主在下風,正式係任人開條件,所以女人都係吊起來賣才會得人尊重。

落左b 囉。 挖宮

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 17:42 發表

我都對佢好失望
其實真係好難講,樓主未有BB之前有無見過男友父母?如果無見過就好正常,俾著你個仔無端端帶個大肚女朋友回家,你嘅反應可能會更激烈,唔係信唔信嘅問題,而係感覺樓主很隨便。

外國人唔介意,因為外國人根本唔介意小朋友係唔係自己,分分鐘出面有幾個小朋友俾人哋家庭湊緊,但華人社會未去到呢種開放吧!

我唔係好明你最後個句, 雖然行得正企得正,唔怕驗呢啲,但係我唔想到時BB冇爸爸, 既然唔怕驗, 點解又驚bb 冇爸爸? 驚驗左真係唔係佢?

引用:
原帖由 ozfish708 於 2022-9-29 07:52 發表

男家都可以話係大是大非...吾CHECK 結婚都吾會去...
咁個男仔左右做人難
fish 兄, 重視血脈的問題
其實不論個B 係米個男仔的,
依家係全家懷疑個女仔出去偷食.
就算個B 係男仔, 依然都有這個懷疑.

咁都仲可以一齊?樓主好野

兩老當面提問,係失禮在先,故就此事已不必理會兩老。
只須問你男友意見,
如果佢話唔到事,
你未來都唔使旨意佢啦🤷‍♂️

真系好羞辱下。。。。要諗諗哩個男人要唔要得過。。。

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022/9/28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
唔除便? 點叫做唔除便?同得佢個仔有,又會冇第二個男人嘅?
男未婚女未嫁,大住個肚,你點知冇?
可能你唔記得咗!既然做得出,驗下你自己都放心。可能可以幫手搵返

個BB係你嘅就肯定架嘞. 樓主, 會唔會係你比人哋嘅形象唔太好, 所以人哋擔心佢哋嘅仔做咗便宜老豆? 如果係嘅話, 就唔好全部怪晒人哋, 人哋都係想保護佢哋嘅仔啫. 真金不怕洪爐火, 咪去做檢驗, 還你一個公道囉.
此外, 都就嚟做母親嘞, 多點同理心, 少點只從自己嘅觀點出發, 處事就會成熟點. 祝母子身體健康

引用:
原帖由 不知所位 於 2022/9/29 10:36 發表
兩老當面提問,係失禮在先,故就此事已不必理會兩老。
只須問你男友意見,
如果佢話唔到事,
你未來都唔使旨意佢啦🤷‍♂️
*** 如果佢話唔到事,你未來都唔使旨意佢啦 *** exactly 100%

這種廢佬,冇腦袋,冇主見,同佢生仔女完全浪費自己人生。
下次上床帶眼識人。 如果嫁比呢啲冇主見嘅男人,人生從此玩完。

唔駛左諗右諗啦. 如果想嫁條仔就去驗, 結果positive 就人人happy. 唔想嫁就大細都唔要,費事煩.

我都先處呢個情景,
不過我係男方。
而家bb出咗世我都未見過。

有內在因素而要結緍而唔係因為大家拍咗拖3、5年大家都想停落黎(玩夠)組織家庭,通常冇乜好結果,害咗自己同小朋友!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]