• 瀏覽: 41,508
  • 回覆: 157
引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
佢哋啲屋企人金融尊重
一係落咗佢, 單親媽媽都唔好要佢靚, 阿妹有排你受呀

負責任的縮頭烏龜

人妖都會有咗?

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 16:32 發表
唔小心有左男朋友嘅BB,同左男朋友講之後,男朋友都話佢會負責任會娶我。

果日上佢屋企食飯順便同佢屋企人講呢件事,點知佢地話,結婚都可以,不過想我結婚前去做產前DNA親子鑑定!佢地叫我咁樣做,係唔係覺得肚入面BB嘅爸爸唔係屬於男朋友嘅?咁佢地係唔係當我係一個隨便嘅女仔?雖然未婚懷孕,但我都好專一,冇出過軌,更加冇同其他異性有啲咩野。聽到佢地叫我咁做,當下真係又嬲又想喊。點解咁都唔信我。

...
中寒劇毒

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-9-28 17:23 發表

依D情況,你男友要出聲反對。
唔出聲,感覺上,佢都同意去驗。
否則佢就係一個聽晒屋企人話的廢人,連未來老婆都唔撐,可以叫佢食屎啦。

結婚之前要念清楚。
如果男家一定要佢驗呢? 吾驗吾認佢過門?

咁樓主記唔記得
有無帶套做?
你男朋友就記得爽,
幾時做就唔記得。

既然有咗,男友又肯負責。我覺得先不用太大反應。好老實大家唔知男方家庭狀況,也不知樓主這方的情況,也不知男家本身有多認識女方。如我兒突然帶一個女仔回來說有了BB,我也會有很多疑問。

其實你最應該考慮的不是有了BB怎辦,而是你本來會否想嫁此人。如這驗DNA事令你心傷,其實你應照實和男友說,聽一下他有否難處?可能他很想和你結婚,千辛萬苦才說服家人接受,現不敢再多講,太可能在自責中... 

家家有其故事。樓主先了解一下自己,男友,盡量心平氣和做出一個合適的決定。

自己係度估不估吓,不如直接和男友傾吓。人生大決定最好雙說清楚其感受。起碼減少誤會先。

引用:
原帖由 ozfish708 於 2022-9-28 22:03 發表

如果男家一定要佢驗呢? 吾驗吾認佢過門?
念下嫁唔嫁俾佢先啦,全家都唔尊重人。

腳趾靚唔靚

扮咩 有出軌就認喇

引用:
原帖由 snowwomen 於 2022-9-28 17:42 發表

我都對佢好失望
你條仔無維護妳
太可憐
不會走得遠

驗完後,同佢屋企講,擺低二百萬就嫁
無得俾,同佢哋講,孫都唔洗見

要佢地跪低叩頭認錯

咁都頂得順?

如果個B確實係你男朋友既 怕乜驗!

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-9-28 22:57 發表

念下嫁唔嫁俾佢先啦,全家都唔尊重人。
男家都可以話係大是大非...吾CHECK 結婚都吾會去...
咁個男仔左右做人難

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]