• 瀏覽: 15,920
  • 回覆: 15
尋日放工買飯,唔小心比我聽到阿婆同個孫既對話
阿婆:「你仲咩瘦咗咁多?係咪食唔飽呀?」
孫仔:「唔係呀。媽咪話...」
阿婆插嘴:「一定係啦,你阿媽成日呢樣唔畀你食,嗰類又唔食得!」
最後阿婆話:「你依家太瘦啦,要食多啲!嫲嫲帶你去食牡丹樓!」

唔怪得香港愈嚟愈多死肥仔...係咪上左年紀都咁鐘意盲目寵壞啲小朋友

細個唔減大個仲難減呀

控制食量同運動量

其實阿婆眼朦朦,根本就睇唔清楚個孫係肥係瘦

諗左陣牡丹樓係咩

害死個孫

老一代(特別係以前經過三年零八個月的那代人)聽佢地講當時真係餐餐食唔飽的,我聽我祖母講佢當時一天食2餐每餐半碗多少少飯,用半磚腐乳或豉油來送飯,所以那一代人見D細路肥唔覺有乜問題,佢想食就比佢食

自己做阿媽個陣又唔見對自己d仔女咁好.....
做左阿婆就對d孫好....咩心態

阿婆既孫不嬲都肥d架喎。。。

係㗎係㗎一定係添啦

引用:
原帖由 Wing_chu098 於 2022-9-28 11:01 發表
尋日放工買飯,唔小心比我聽到阿婆同個孫既對話
阿婆:「你仲咩瘦咗咁多?係咪食唔飽呀?」
孫仔:「唔係呀。媽咪話...」
阿婆插嘴:「一定係啦,你阿媽成日呢樣唔畀你食,嗰類又唔食得!」
最後阿婆話:「你依家太瘦啦,要食多啲!嫲嫲帶你去食牡丹樓!」

唔怪得香港愈嚟愈多死肥仔...係咪上左年紀都咁鐘意盲目寵壞啲小朋友
或者咁樣睇佢太過錫個孫

引用:
原帖由 SO俾您 於 2022-9-28 12:48 發表
細個唔減大個仲難減呀
係咪有啲肥開,跟住個形一路肥落去。

引用:
原帖由 CYCLER 於 2022-9-28 23:13 發表
其實阿婆眼朦朦,根本就睇唔清楚個孫係肥係瘦
依家啲婆婆嫲嫲好後生㗎

引用:
原帖由 Panny_8728 於 2022-9-29 11:39 發表
諗左陣牡丹樓係咩
我以為酒樓,真正係咩我都唔知

引用:
原帖由 sissis 於 2022-10-23 15:47 發表

我以為酒樓,真正係咩我都唔知
麥當勞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]