• 瀏覽: 27,416
  • 回覆: 73
一話0+3班朋友話想約去旅行,對上一次成班人去旅行已經係4年前嘅事
佢哋話成班人去旅行就好似返去以前讀書咁,但係我覺得同一班女人去旅行真係友情嘅考驗
仲記得當年我負責plan行程,plan嗰陣咩都話好好好但去到又話唔夠時間影相打卡,一日只係去shopping搵幾間餐廳食飯
已經冇搵一堆景點畀佢哋行,咁都話唔夠時間影相打卡…個人唔靚影幾耐都唔靚㗎啦
嗰次6個人去,除咗我仲有另一個女仔朋友去到只係幫手拎嘢…我哋就好似隨從咁,同朋友去旅行班女人都咁樣,同男朋友去旅行真係不敢想像佢哋會點

每朝等佢哋化妝又係折磨,食完早餐返房瞓多陣佢哋都仲未搞掂
完咗早餐時間又會發脾氣都唔明點解唔可以食完早餐先返去化妝!
除咗同屋企人去旅行,同其他人去旅行真係一個考驗

引用:
原帖由 KASUMI 於 2022-9-27 15:42 發表
一話0+3班朋友話想約去旅行,對上一次成班人去旅行已經係4年前嘅事
佢哋話成班人去旅行就好似返去以前讀書咁,但係我覺得同一班女人去旅行真係友情嘅考驗
仲記得當年我負責plan行程,plan嗰陣咩都話好好好但去到又話唔夠時間影相打卡,一日只係去shopping搵幾間餐廳食飯
已經冇搵一堆景點畀佢哋行,咁都話唔夠時間影相打卡…個人唔靚影幾耐都唔靚㗎啦
嗰次6個人去,除咗我仲 ...
旅行絕對可以睇清一個人

會唔會去完之後冇晒啲朋友

引用:
原帖由 花生加滴油 於 2022-9-27 17:20 發表
會唔會去完之後冇晒啲朋友
好易睇出D人真性格

冇心理準備失去d朋友
真係唔好去

只和好熟好熟、識左好多年的好朋友去旅行都。
我唔中意plan行程,有個朋友願意plan, 佢花好多時間去搞,整完又比我地睇有無咩問題。無意見的話就一切按佢行程進行,我地唔會扭計唔會嘈。

引用:
原帖由 KASUMI 於 2022-9-27 15:42 發表
你是男性還是女性?

係呀,見過有朋友去完旅行就反咗面
好多時話無所謂,其實係好有所謂 😭

非常贊同

引用:
去旅行唔一定要成班人去,人多自然多意見、多矛盾。岩玩既兩個人去就夠,唯一唔好處系的士錢/租車錢得兩個人share, 就會用多啲錢囉。

旅行目的係relax, 同D唔啱feel嘅朋友一齊去盞攞苦嚟辛, 打算聯絡感情其實食餐飯飲兩杯吹吓水已足夠, 出外旅行只會同知己去。

好多人講返都指對方不是,咁就証明真係唔好一齊去旅行啦。

引用:
唔好去,一次夠

女人多過兩個就煩

引用:
原帖由 農場藍色腳毛 於 2022-9-28 11:06 發表
女人多過兩個就煩
其實男人都係

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]