• 瀏覽: 11,497
  • 回覆: 44
我係男人🧍‍️,我覺得生暗瘡代表老,越生多啲暗蒼就越老…..哈哈😆⋯⋯

二十歲之後,青春不再

38, 開始有老花~
視光師話, 亞洲人普遍有老花年齡就係38 
不過我以過來人身份講你聽, 視光師一定會叫你配漸進眼鏡, 但我想講, 初頭你會戴下, 慢慢你都唔會再戴, 所以算吧啦, 唔好浪費錢~

我係覺得28歲之後自我修復能力變得差咗,最明顯係皮膚,之前生暗瘡d印退得好快,依家就勁耐都仲喺度

30歲吧....男人
宜家真係唔挨得通頂...
第二日訓醒都渾渾噩噩

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2022-9-27 13:01 發表
其實我覺得過咗25歲體力已經雪崩式咁下滑…
30歲之後就更明顯,同埋會發現身邊嘅同齡人會開始講d養生嘅話題…
個個都話依家再唔調理嘅話到老咗實後悔
25歲咁快?有啲人遲啲。

引用:
原帖由 烈火柔情 於 2022-9-27 18:25 發表
30歲吧....男人
宜家真係唔挨得通頂...
第二日訓醒都渾渾噩噩
呢個年紀差唔多出現

引用:
原帖由 泡泡果 於 2022-9-27 16:50 發表
38, 開始有老花~
視光師話, 亞洲人普遍有老花年齡就係38 
不過我以過來人身份講你聽, 視光師一定會叫你配漸進眼鏡, 但我想講, 初頭你會戴下, 慢慢你都唔會再戴, 所以算吧啦, 唔好浪費錢~
配咗副萬幾蚊

但用落仲唔慣

🤪

引用:
原帖由 kh2995 於 2022-9-27 23:14 發表

配咗副萬幾蚊

但用落仲唔慣

🤪
咁咪係囉~
我當時配果陣, 條友計條數出黎要八千蚊~ 嘩~ 果陣時真係IPHONE都買到部~
最後揀副平D既框, 埋單都要六千~ 但戴左唔夠一個月就冇再戴~
根本老花就深得好快, 配眼鏡都追唔到~

40 開始比較明顯

咁肯定要趁後生就調理下啦
最緊要內養 提高返身體自我修復嘅能力

引用:
原帖由 我是女皇不是主 於 2022-9-28 15:52 發表
咁肯定要趁後生就調理下啦
最緊要內養 提高返身體自我修復嘅能力
係,其實我覺得最緊要都係調理內在,d人睇中醫都係為咗咁
而且人本身都係有自愈能力嘅

以前射穿牆,依家做滴滴仔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]