• 瀏覽: 27,709
  • 回覆: 210
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 simplelove168 於 2022-9-30 22:25 發表

You should find a new man. 
現實唔允許

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-9-30 22:54 發表

現實唔允許
Flirt its ok. 

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-9-30 22:54 發表

現實唔允許
樓主其實在打困籠, 為了小朋友, 不停在犧牲自己。
但我可以告訴妳, 小朋友甚麼都看在眼裡, 他雖然唔明白父母發生甚麼事, 但他是感受到一個沒有愛的家庭。

所以怎樣才是對小朋友好呢?!

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-9-27 11:39 發表
結婚5年,各方面都吾夾,成日吵,最近仲比我發現佢flirt女,真心好攰。
我剛結婚4年,現在已經後悔……返屋企好似同空氣講嘢咁,我工作遇困難,佢唔體諒,仲話我成日開OT......佢又管住我的社交生活,Facebook IG都被佢delete 晒我d friends, 好無自由,好似坐監。佢越困住我,我越想走……

引用:
原帖由 翠綠的小草 於 2022-10-7 13:10 發表

我剛結婚4年,現在已經後悔……返屋企好似同空氣講嘢咁,我工作遇困難,佢唔體諒,仲話我成日開OT......佢又管住我的社交生活,Facebook IG都被佢delete 晒我d friends, 好無自由,好似坐監。佢越困住我,我越想走……
溝通下啦,如果無小朋友溝通失敗就趁後生啦。。

引用:
原帖由 翠綠的小草 於 2022-10-7 13:10 發表

你另一半對你無安全感!?
做d 野令佢對你有信任,再同佢講要適度的自由。
溝通協調唔成功就好難搞。

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-10-7 14:35 發表

溝通下啦,如果無小朋友溝通失敗就趁後生啦。。
無小朋友,溝通唔到,講極都唔明,真係好累。

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-10-7 20:32 發表

你另一半對你無安全感!?
做d 野令佢對你有信任,再同佢講要適度的自由。
溝通協調唔成功就好難搞。
因為我試過出去搵外遇,俾佢發現,自此就對我無信心。我知係我錯在先,但佢無諗到為何我會出去搵第二個?我只可以講每個男人/女人出去搵第二個,都係有原因嘅……我有試做多d令佢有信心嘅嘢,佢都係唔信我。

引用:
原帖由 翠綠的小草 於 2022-10-8 09:23 發表

因為我試過出去搵外遇,俾佢發現,自此就對我無信心。我知係我錯在先,但佢無諗到為何我會出去搵第二個?我只可以講每個男人/女人出去搵第二個,都係有原因嘅……我有試做多d令佢有信心嘅嘢,佢都係唔信我。
我覺得我地感情無問題咖,但都係比我發現佢溝女(幾次),問佢點解又吾講,可能係出面新鮮。

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-10-8 10:40 發表

我覺得我地感情無問題咖,但都係比我發現佢溝女(幾次),問佢點解又吾講,可能係出面新鮮。
出面的確係新鮮,所以婚姻生活要保鮮。我成日為老公帶來新鮮感,但佢又唔領情……

引用:
原帖由 翠綠的小草 於 2022-10-8 12:36 發表

出面的確係新鮮,所以婚姻生活要保鮮。我成日為老公帶來新鮮感,但佢又唔領情……
請教下,點樣先有新鮮感?

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-10-8 12:38 發表

請教下,點樣先有新鮮感?
我會同佢去未去過嘅餐廳,去下staycation, sex方面試下著情趣內衣......我有試過呢d囉,但我老公唔鍾意……所以都好睇個人性格。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]