• 瀏覽: 8,542
  • 回覆: 112
十賭九輸。。。唔知道你用錯詞定咩。靠賭死都無甘直。反正賭毒對于一個人已經系廢左的啦。

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-27 11:04 發表

既然識節制,點解唔節制自己完全唔賭呢?

要怡情,梗係做有益身心嘅活動啦!賭錢點怡情呀?
識節制,點解要人完全唔賭?  
我識得人有節制, 每次只買一二百. 真係中過六位數字買埋樓,
但依然只賭一二百, 當玩下. 好彩既就真係博中.
佢係贏買馬會既人.
也有朋友鍾意打下麻雀.

以前澳門未封關, 我也識人有節制, 專拎賭場優惠.
我唔知佢算唔算賭, 會入賭場, 但有方法係少蝕. 但就賺賭場船飛酒店等等.
當免費去澳門吃喝玩樂.

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-27 00:17 發表
其實係咪可以咁睇,愛賭博,其實即係尼個人對金錢嘅態度係;願意冒險/上進/同埋有鬥心。宜家只係一時欠少少運氣!所以暫時冇乜錢剩。

單身咗好耐,等住出貨嘅妳,會唔會考慮接受一個咁樣嘅男人?
佢成日贏錢嘅咪考慮囉

記住一個家庭成員好賭,全家受累

唔會,太大風險

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2022-9-27 15:48 發表

識節制,點解要人完全唔賭?  
我識得人有節制, 每次只買一二百. 真係中過六位數字買埋樓,
但依然只賭一二百, 當玩下. 好彩既就真係博中.
佢係贏買馬會既人.
也有朋友鍾意打下麻雀.

以前澳門未封關, 我也識人有節制, 專拎賭場優惠.
我唔知佢算唔算賭, 會入賭場, 但有方法係少蝕. 但就賺賭場船飛酒店等等.
當免費去澳門吃喝玩樂.
講人哋做乜?講你自己啦!

引用:
原帖由 努力炎熱的薯片 於 2022-9-27 12:45 發表

下?
我既小賭定義其實都係買下六合彩 
賭波賭馬久唔久玩下一舖冇所謂
嗰啲男人將來老咗,就同宜家賽馬日蹲喺馬會門口嗰啲阿叔一樣。
不過冇所謂,你鐘意啦!

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-27 16:35 發表

嗰啲男人將來老咗,就同宜家賽馬日蹲喺馬會門口嗰啲阿叔一樣。
不過冇所謂,你鐘意啦!
我果個唔賭 所以唔關我事

引用:
原帖由 努力炎熱的薯片 於 2022-9-27 16:35 發表

我果個唔賭 所以唔關我事
你睹?

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-27 16:37 發表

你睹?
我自己都唔賭 六合彩都唔買

引用:
原帖由 角度兄 於 2022-9-27 11:04 發表

既然識節制,點解唔節制自己完全唔賭呢?

要怡情,梗係做有益身心嘅活動啦!賭錢點怡情呀?
痴孖根 可控範圍之下 無傷大雅你理得人有咩嗜好姐.....
唔通我知你嗜好唱歌 打牌又嫌 你低俗
問你點解唔去玩六藝禮、樂、射、御、書、數 咩

NO.
你真係對社會時事係無知.

如果你覺得單身係一個地獄, 咁你揀個"鐘意賭博"既男人, 就係去十八層地獄. 你會先甜後苦, 起初密運咩都好, 但過咗就係親人, 邊可以一世... 

如果你見佢輸大錢, 都可以冇脾氣, 對人態度無變, 豁然開朗, 輸得起, 唔會不甘心, 走去借錢翻身... 真心識理財, 賭錢不會賭身家, 咁你好彩... 

嫖賭飲盪吹,以賭最無得救遺害最深。

如果係李大有式既好賭ok

諗下被人追債個時就慘 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]