• 瀏覽: 10,387
  • 回覆: 57
+2
其實都幾灰,同佢一樣u grad,但佢做老師一畢業就已經3皮幾
我自己就想追夢就做電視台得1皮幾,仲要日夜顛倒又成日OT
而家過左半年,佢雖然冇講咩,但我知佢睇緊d新樓盤,估佢想租/買樓一齊住
以我人工真係負擔唔起,唔知呢段關係仲點行落去,我係咪應該轉行?

得萬幾蚊夠自己用??? 
甘你可以做多2分工啦。。老師個d你能比?
甘你一早唔做老師?

引用:
原帖由 盡頭了 於 2022-9-26 15:52 發表
其實都幾灰,同佢一樣u grad,但佢做老師一畢業就已經3皮幾
我自己就想追夢就做電視台得1皮幾,仲要日夜顛倒又成日OT
而家過左半年,佢雖然冇講咩,但我知佢睇緊d新樓盤,估佢想租/買樓一齊住
以我人工真係負擔唔起,唔知呢段關係仲點行落去,我係咪應該轉行?
應該轉基

咬軟飯

夠靚仔同條L發發聲,食拖鞋飯就得

這些機會不是屬終我的

灰係無用的,只會自暴自棄,既然搞到自己咁灰,仲有青春?仲唔即刻轉行?再加上一皮幾人工,週街都係,走出去轉行,已經冇嘢可以輸

轉行

引用:
原帖由 666.lucifer 於 2022-9-26 19:46 發表
這些機會不是屬終我的
X2食硬飯好辛苦一陣開個為左食飯而工作比上司"小" 到就嚟上ifc 同路哭訴帖先
https://youtu.be/WHuD034vGnM

引用:
原帖由 風雅頌3 於 2022-9-26 19:09 發表

應該轉基
佢女朋友己經系男人來

引用:
原帖由 袋中奇怪的傻瓜 於 2022-9-26 20:21 發表

X2食硬飯好辛苦一陣開個為左食飯而工作比上司"小" 到就嚟上ifc 同路哭訴帖先
https://youtu.be/WHuD034vGnM
首歌好聽喎,謝謝。

睇你係米為興趣返工,你想轉行賺多啲,未必轉到,個個都睇學歷經驗㗎啦,佢唔嫌你人工少過佢米得囉,嫌就分手搵過第二個,仲後生。

引用:
原帖由 666.lucifer 於 2022-9-26 20:24 發表

首歌好聽喎,謝謝。
大佬 你終於出現喇?

引用:
原帖由 袋中奇怪的傻瓜 於 2022-9-26 20:44 發表

大佬 你終於出現喇?

屌你惱霧做得嗰爛鬼半年嘢就想學人買樓

引用:
原帖由 666.lucifer 於 2022-9-26 20:48 發表

大佬6近排好嗎?你走咁耐我冇賭咁耐因為輸到pk 諗番起都兩年了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]