• 瀏覽: 36,685
  • 回覆: 101
  • 追帖: 2
+2
以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地唔得閒見,今年年頭我爸爸最終走咗,之後隔住電話都唔俾我囝囝見阿爺最後一面,仲要我 自己諗過理由點解見唔到,之前要隔離所以一直未去拜吓佢,咁而家開關,本來想飛去拜祭,佢就話自己會暈機所以唔想去,但係我自己去又噪話我去佢唔去會俾人話。唉,咁即係我係咪呢世都唔使去! 佢係咪癲㗎!

好心似返個男人喇佢有父母生你無父母生?亦話你要靠佢先有飯食?

如果件事係真,你真係廢到貼地

做男人做到的甘,檢討下喇,老婆奴!

你估我想忍,一早想離婚,不過一對囝囡好黐佢,離婚無信心有撫養權,有冇人有經驗離婚後撫養權有幾成俾阿爸,還是一人一個居多,人工我高啲,不過工時長照顧唔到佢哋,不過現在都唔再重要

想去就去,駛撚理佢

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 20:08 發表
以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地 ...
同佢講去分身家

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 22:39 發表
你估我想忍,一早想離婚,不過一對囝囡好黐佢,離婚無信心有撫養權,有冇人有經驗離婚後撫養權有幾成俾阿爸,還是一人一個居多,人工我高啲,不過工時長照顧唔到佢哋,不過現在都唔再重要
其實大多數人應該婚後兩三年至生小朋友,離婚就容易多啦!

今日既果,係你昨日種既根。做人要有底線。

你自己去都冇問題㗎,父母係你嘅
老婆真係嘈先再算啦你逼佢去佢去到咪又係黑口黑面

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 22:39 發表
你要反枱就反, 一於攬炒, 揾過另一條女生囉!...男人唔話事不如去切

引用:
原帖由 生死以外無大事 於 2022-9-25 20:08 發表
以前未結婚我和家人關係都好親蜜,但老婆和我家人關係一直麻麻,本來天真以為會慢慢好啲,但事實上愈來愈差,甚至太太會經常係啲囝囡面前咒我全家,但在人前佢又唔肯承認,主要係佢好要面子,要扮晒自己好新抱,所以結婚後我就兩邊唔係人,有家庭聚會太太最鍾意就係扮唔得閒去唔到,俾人踢爆咗就係"我" 唔得醒目, 不過我家人在外國所以都少機會見,上年我爸爸有病,其間都係間中先俾我囝囡問候吓,仲要迫我自己搵籍口點解佢地 ...
飛闣左佢啦咁7自私...人都唔係到啦仲想點呀...痴闣線架

父母係自己..一定要去

引用:
一般情況,仔女九成九判比媽媽,就算一人一個,對仔女分開都無咁好。

引用:
師兄可以去香討法律版問問。
無謂估估下。

如果我係你個情況,撫養權係你老婆度,真係當無生過就算。
揾個第二個女人,組織家庭好過。

你留得住仔女既人,留唔住仔女既心,都冇乜用。

😨😨😨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]