• 瀏覽: 16,905
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 屎面貓 於 2022-9-24 18:42 發表

你老婆變成點?
生完之後, 整個中心點就只有小朋1.....我只是一個每天9至9返工的機器....

引用:
原帖由 陽光藍藍的棉花 於 2022-9-26 00:42 發表

吾溫柔體貼etc
妳話俾佢知, 如果個仔唔使妳負責湊,
屋企唔使妳打理, 仲有三個工人任妳用.
錢又任妳使.
佢想幾溫柔體貼都得!
其實, 出面D女人就係咁情況!
個男人屋企任何嘢都唔關佢事
仲要自動奉獻金銀首飾
點會唔溫柔體貼呢?
仲有個男人一夠鐘就會自動消失
個女人又自由自在了!

引用:
原帖由 出入粗野 於 2022-9-26 09:44 發表

生完之後, 整個中心點就只有小朋1.....我只是一個每天9至9返工的機器....
咁你想老婆點對你?

引用:
原帖由 屎面貓 於 2022-9-26 00:38 發表

佢現在話我唔明佢諗咩,我有講我唔係你肚入面條蟲,我點會知你諗緊咩
呢幾句說話已經說明咗,有人覺得伴侶應該做到明白自己,(已落咗第一個誤區裏面),而另一方又無盡力包融理解同協調,(又落咗第二個誤區),不過有時都幾奇怪,會因為處景不同,兩個嘅想法同做法又會相反出現,呢d可能係出於人性裏或多或少的自我中心表現,(唔係意思,我可能講遠咗),講番重點,兩性相處要學嘅,就好似學習行平衡木咁,要平衡雙方想法,盡量將自我放輕一d,如果做唔到平衡,就會好容易跌落誤區。

引用:
原帖由 屎面貓 於 2022-9-24 18:44 發表

真心好辛苦,究竟想我地點做好?
佢願意既 最好1齊去上堂 學育兒,2歲trouble 2時仲難搞,今時今日 打小朋友 係唔可以接受,方法錯 而且坐得監
我諗佢受自己細個經驗 影響 或 苦冇方法,所以嬲到爆就打,最快捷 收效方法,但長遠問題嚴重
我自己都好多次嬲到 想打個女(2歲),都係自已忍住,其他人眼中 我超級錫阿女。
有方法教 或者明白 教仔女 係咩1回事,會有幫助
對仔女 和對伴侶,其實係同1套 技巧,你和老公 關係有啲 困境,或者你可以考慮下 婚姻輔導,真係認真傾下,我相信你老公 亦可能有1啲不滿,收左向內心中
例如 你哋性生活如何?

引用:
原帖由 屎面貓 於 2022-9-23 14:25 發表
結左婚4年,有一個小朋友,但小朋友出世後,老公對自己開始改變,只顧自己,唔太多理會自己小朋友,一係鬧一係打,永遠唔聽人講,越來越冷淡,我真係心好累,好想好想搵到人傾訴下,尋求一刻溫暖
我地無結婚 一齊9年' 生左個女
佢識左大佢20年的女人 話要同我分開
有時我諗我寧願佢唔走繼續呃我定好似依家咁呢。。

引用:
原帖由 Lovemini 於 2022-9-27 08:17 發表

捨得的話, 交低個女俾返佢
自己一個人去過新的生活
唔捨得的話, 妳會好辛苦咁自己一個人養大個女

大佢20年的女人!
估計佢幾年後會返來搵妳

引用:
原帖由 Lovemini 於 2022-9-27 08:17 發表

佢頭腦發熱??

引用:
原帖由 屎面貓 於 2022-9-25 01:16 發表

好黑人憎,永遠人地個老公就最好,人地老婆就最好,自己老婆最麻煩,又唔體諒
妳老公係巨嬰, 要人關注愛護。

巨嬰永遠都不能被滿足, 唯有辛苦妳。

引用:

你老公反而鍾意熟女,甘奇怪~~

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-9-27 14:52 發表

男人有A時, 就會想要B

引用:
原帖由 寂寞的南瓜 於 2022-9-27 14:52 發表

自少缺乏母愛的男仔
心底裏都想搵返母愛的感覺
同另一D戀父情義結的心態一樣
話哂都係前世的情人

引用:
原帖由 silly__marso 於 2022-9-27 17:20 發表

自少缺乏母愛的男仔
話哂都係前世的情人
特別喜好

有小朋友會有好大改變的,你自己身體也有改變。。
不過你老公可能自身能力唔系好強先會去掛住打機個d。。無咩用。。

引用:
原帖由 silly__marso 於 2022-9-27 17:20 發表

自少缺乏母愛的男仔
話哂都係前世的情人
 佢自小真係缺乏母愛,父愛又無,佢完全對我少少內疚都無,我都唔知我對左咁耐既人係咁冷血 佢好似比人洗哂腦咁😭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]