• 瀏覽: 24,880
  • 回覆: 229
  • 追帖: 2
我有1000度近視,戴眼鏡已經戴咗十幾二十年,呢兩年覺得自己對眼好似細咗,唔通戴眼鏡真係會令眼變細?

你個面肥左吧。。或者習慣帶眼鏡的自己。。
再唔系就系老化。。眼球一出生就甘大的了。。

1000度副眼鏡咪好厚?做矯視啦

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-22 16:25 發表
我有1000度近視,戴眼鏡已經戴咗十幾二十年,呢兩年覺得自己對眼好似細咗,唔通戴眼鏡真係會令眼變細?
一來眼鏡重,二來眼皮下垂,所以帶con舒服好多

引用:
原帖由 Bonnie-ocean 於 2022-9-22 17:24 發表
1000度副眼鏡咪好厚?做矯視啦
去驗過眼啦, 1000度做唔到激光呀, 眼角膜唔夠厚

引用:
原帖由 內向認真的小鳥 於 2022-9-22 19:51 發表

一來眼鏡重,二來眼皮下垂,所以帶con舒服好多
我戴唔到CON呀, 戴CON對眼會好辛苦

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-22 20:40 發表

我戴唔到CON呀, 戴CON對眼會好辛苦
你長期望電腦呢?所以咁深?帶輕身眼鏡

d人係咁講

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-22 20:40 發表

去驗過眼啦, 1000度做唔到激光呀, 眼角膜唔夠厚
1000度好難做激光, 要做植入式隱形眼鏡

引用:
原帖由 內向認真的小鳥 於 2022-9-22 20:43 發表

你長期望電腦呢?所以咁深?帶輕身眼鏡
細個睇電視電話電腦,就搞成咁囉番唔到轉頭

引用:
原帖由 bing_yee 於 2022-9-23 12:14 發表

1000度好難做激光, 要做植入式隱形眼鏡
植入式隱形眼鏡
可以做到幾多度近視?因為我懷疑呢一兩年近深又再深咗

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-23 13:26 發表

細個睇電視電話電腦,就搞成咁囉番唔到轉頭
我都係,冇矯視方法?

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-23 13:27 發表

植入式隱形眼鏡
可以做到幾多度近視?因為我懷疑呢一兩年近深又再深咗
1800度都做得
我估你唔會深到1800度掛

引用:
原帖由 深情的美人 於 2022-9-22 16:25 發表
哇,1000度好誇張

nipple 仲會變黑

毛毛會變粗同埋變硬
都幾得人驚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]