• 瀏覽: 15,303
  • 回覆: 38
實用

引用:
原帖由 Averyon 於 2022-9-22 15:51 發表
我朋友岩岩生左個女一個星期多啲,雖然佢話唔洗買野送比佢個B但係上門探BB唔買禮又唔係咁好意思
同其他朋友傾好左各自買費事夾錢咁麻煩,自己想買咩就買咩

我見朋友每分每秒都影佢個女,佢又話就黎影到手機冇位所以我一早已經諗好左買咩比佢,就係買個hard disk比佢!
等佢可以將啲BB相裝落個hard disk到咁就唔驚手機冇位啦!

上到去大家拎啲禮比朋友,通常都係送BB衫 尿片 玩具, ...
知你作文

當真咁講,
如果真係"朋友拆完花紙之後黑晒面", 又唔係玩人嘢, 咁呢d 唔係朋友嚟...

千里送鵝毛

Hard disk! Hard disk!
慳啲! 慳啲!

雖然知係心意, 唔會拒收, 但收到唔啱用. 係麻煩少少.

佢係說手機冇位, 唔代表冇電腦儲存, 冇icloud之類, 只係影得多, 未去backup.

等同說影相影到手機冇電, 唔代表佢冇尿袋冇叉電線等. 

其實一個harddisk可以儲幾十萬張相片, 如果佢可能已經有了或買左了.
你再買一個? 佢未必再用, 但又唔知點處理. 將你一番心意, 轉賣或立即送俾其他人?

唔送最好!慳返

引用:
原帖由 Averyon 於 2022-9-22 15:51 發表
我朋友岩岩生左個女一個星期多啲,雖然佢話唔洗買野送比佢個B但係上門探BB唔買禮又唔係咁好意思

我見朋友每分每秒都影佢個女,佢又話就黎影到手機冇位所以我一早已經諗好左買咩比佢,就係買個hard disk比佢!
等佢可以將啲BB相裝落個hard disk到咁就唔驚手機冇位啦!

上到去大家拎啲禮比朋友,通常都係送BB衫 尿片 玩具, ...
黑D,黑D,  個諧音唔吉利。
不如買個有可愛造型的優盤給BB。

引用:

好有心吖👍🏻👍🏻

引用:

佢黑面,你應該直接拎番走份禮

引用:

你好有心思

雖然你係有諗過,但hard disk又似乎真係唔多啱使,用手機影相嘅多數貪方便,當然係放上雲最好啦。

我自己個仔出細時係突登買部單反同佢影相,因啲相嘅size大先買個portable hard disk裝。不過最後都係敵不過手機嘅方便,單反同hard disk都放棄唔用,轉晒用手機影同放相上雲。

有心就好,人哋點諗控制唔到

無問題, 只係你朋友目光短淺

引用:
原帖由 海邊12 於 2022-9-23 13:47 發表

呢啲朋友唔要好過啦
買禮物比BB係一份心意唔係老馮
眯係囉, 送禮係人情, 送左都唔盛惠, 呢D朋友根本當你水魚, 係朋友唔會咁, 點唔鐘意都唔會黑面啦, 何況又唔係無用, hard disk save左D相, BB大個都可以睇番, 我覺得有意思呀.

你朋友小氣啫,若系我,朋友送乜比我都ok的,有心便可

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]