• 瀏覽: 6,625
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
其實係咪陀緊仔就一定會腰背痛?
未有BB之前做Office工, 長期對電腦, 主要都係頸痛

而家resign咗,喺屋企休息
反而個腰背好痛
想請教下大家平時會做咩去處理?
敢唔敢跟youtube拉筋?

我之前直頭係痛到訓唔到,沖熱水會好啲
你可以試下浸浴, 會好好多

屋企冇浴缸呀...我而家拎熱毛巾Full下

引用:
原帖由 Chenfongwa 於 2022-9-23 02:22 發表
屋企冇浴缸呀...我而家拎熱毛巾Full下
你有冇試過出去按摩下呀?

有專門做大肚婆按摩嘅公司,一定專業過係喺街普通師傅
有幾間都有做, 你可以google下

引用:
原帖由 商界笨拙的獅子 於 2022-9-23 11:35 發表

你有冇試過出去按摩下呀?
大肚唔敢去, 之前未大肚嘅時候都有按
但好痛, 唔太受力

引用:
原帖由 savannah.w 於 2022-9-23 14:54 發表
有專門做大肚婆按摩嘅公司,一定專業過係喺街普通師傅
有幾間都有做, 你可以google下
我好怕hard sell嘅舖,chur到你暈
已經唔舒服,仲要俾你chur

引用:
原帖由 Chenfongwa 於 2022-9-23 17:33 發表

我好怕hard sell嘅舖,chur到你暈
已經唔舒服,仲要俾你chur
之前去過Mamazone, 技師手勢OK,
不過都成年前, 唔知而家仲有冇

樓主預產期係幾時呀?

我依家每日都會做D簡單瑜珈,拉下筋咁,反正睇youtube都方便

引用:
原帖由 Sunlight_1 於 2022-9-26 00:46 發表
我依家每日都會做D簡單瑜珈,拉下筋咁,反正睇youtube都方便
咁想問下你啲肚紋多嗎?我第一胎都有啲擔心好醜

引用:
原帖由 米米米老鼠 於 2022-9-25 00:31 發表

之前去過Mamazone, 技師手勢OK,
不過都成年前, 唔知而家仲有冇
呢間我都聽過wor,見佢仲係到,無乜負評

youtube拉筋我覺得有用呀

引用:
原帖由 Chenfongwa 於 2022-9-21 23:52 發表

反而個腰背好痛
就係太得閒更多周身骨痛,辭工係錯誤做法

引用:
原帖由 Chenfongwa 於 2022-9-21 23:52 發表

反而個腰背好痛
因為您太少活動啦,所以咪周身痛囉

鍵盤翻頁
左右