• 瀏覽: 18,459
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 tacticsolve 於 2022-9-23 11:11 發表

簡單例子

中環返工班上等人, 大部份著西裝;
我哋呢d 下等人, 大部份有紋身, 爛身爛勢.

所以低俗唔低俗, 取決於大部份人的身價, 現實就係咁現實.
尼D未好似亞爺年代既思考囉
就正如係大陸見到D亞叔著住套西裝踩單車....咁算唔算上等人踩單車

引用:
原帖由 梓藍 於 2022-9-23 16:30 發表

尼D未好似亞爺年代既思考囉
就正如係大陸見到D亞叔著住套西裝踩單車....咁算唔算上等人踩單車
如果大部份人都係咁, 就係

就好似咩叫正常, 咩叫唔正常一樣.
美國好似有一個地方, 同性戀多過異性戀, 正常人去到那裡, 正常都變了唔正常

所以唔好用單一事件就下定論.

引用:
原帖由 超級紫色的西瓜 於 2022-9-23 11:39 發表

如果真懂珍惜自己身體,又點畀人用墨水畫花自己皮膚,唔好信埋啲歪理,什麼自己身體自己話事,鼓吹紋身只係開始,當接受了係皮膚留痕,濫藥、濫交、大麻、吸毒就可以毫無阻力地跟隨而來。
女性紋身就係叫唔珍惜身體?  男性呢?

如果不分性別地反對,是因為與壞份子和吸毒扯上關係,只是個人的無知,對人的認識膚淺狹隘。

再簡單地講,用紋身去判斷人的好壞,只剩下上世紀不願改變思維的古生物。

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2022-9-23 11:11 發表

簡單例子

中環返工班上等人, 大部份著西裝;
我哋呢d 下等人, 大部份有紋身, 爛身爛勢.

所以低俗唔低俗, 取決於大部份人的身價, 現實就係咁現實.
大把中環返工嘅中高層白領有紋身

引用:
原帖由 我唔係壞人 於 2022-9-22 21:28 發表

香港男人毫無素質, 思維從沒有進步, 香港女性續漸解放, 學歷及賺錢能力超越男性。
小男人心態越來越嚴重。
香港男人只會批評唔合自己心意的女性,女性不可以紋身、講粗口、食煙等等,因影嚮男性對"乖"女人的形象。

但當要看女性身體時,衣著就越暴露越好。
當要做愛時,最好唔帶套。

這就是男性對女性的標準,全部都是有利自己!!

引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-23 18:03 發表

女性紋身就係叫唔珍惜身體?  男性呢?

如果不分性別地反對,是因為與壞份子和吸毒扯上關係,只是個人的無知,對人的認識膚淺狹隘。

再簡單地講,用紋身去判斷人的好壞,只剩下上世紀不願改變思維的古生物。
如果有理性去解讀我嘅回應,就清楚並沒有針對性別,我更沒有標籤紋身=壞人,所講嘅係自己身體自己話事嘅行為或價值觀,而由接受紋身開始可以引發很多問題。

不要將你自己的無知以為偉大,自私行為不要強加于人。當西方國家吸大麻變成娛樂,咁樣吸毒就=不是壞分子?只是自欺欺人吧。

引用:
原帖由 超級紫色的西瓜 於 2022-9-23 18:25 發表

如果有理性去解讀我嘅回應,就清楚並沒有針對性別,我更沒有標籤紋身=壞人,所講嘅係自己身體自己話事嘅行為或價值觀,而由接受紋身開始可以引發很多問題。

不要將你自己的無知以為偉大,自私行為不要強加于人。當西方國家吸大麻變成娛樂,咁樣吸毒就=不是壞分子?只是自欺欺人吧。
多謝你這篇回答,可以給女性作為學習不被pua的教材。

這篇回答用了些pua招數,包括情緒威脅、混淆概念、以偏蓋全。

第一句 : "如果有理性",令人感覺對方不理性,產生我高你低的效果。令自己的說話不須任何理據,都產生說服力!

第二句 : "接受紋身.......引發很多問題",試途把其他事情拉上關係,如果不深入思考,不問因由,不問何以引發,就會輕易接受 !

第三句 : "不要將你自己的無知以為偉大" 與第一句作用一樣,不再解釋。

第四句 : "西方國家吸大麻變成娛樂" 這句更明顯是,令人大快人心的自我感覺良好推到極致。讓人毫無保留地相信!

各位姊妹,請看看妳身邊的男人說話類似嗎?這是就是pua了!

引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-22 11:07 發表

所以香港女性很渴望找外國男朋友,可以被尊重、被重視。
所以香港男性鍾意搵國內佳麗代表乜

引用:
原帖由 我唔係壞人 於 2022-9-22 14:38 發表

你講得好啱, 香港男人脆弱到連女性紋身都容納唔到 !
靠詆毀污衊來保護他們的自卑感和專制思想。
中曬point 

引用:
原帖由 超級紫色的西瓜 於 2022-9-23 18:25 發表

"鼓吹紋身只是開始........濫藥、濫交.....跟隨而來", 這就是標籤啦!

人家只是為了女性紋身去辯護, 你就拉扯到吸毒, 司馬昭之心!

敢講唔敢認!!

引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2022-9-23 07:55 發表
其實年輕男女靚,可以用紋身貼紙,不過如果真系紋身,將來成為父母一定會後悔,尤其系帶著子女返學,其他家長見到有紋身嘅家長,肯定帶歧視眼光
呢啲咪膚淺,乜9都要歧視人

引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2022-9-23 07:55 發表
其實年輕男女靚,可以用紋身貼紙,不過如果真系紋身,將來成為父母一定會後悔,尤其系帶著子女返學,其他家長見到有紋身嘅家長,肯定帶歧視眼光
絕不同意。我先生係幾個小朋友既爸爸,身上有唔少紋身。佢日日要送子女返學,同其他家長關係好好

係多咗女仔有紋身,有啲都紋得幾靚。

引用:
真係好古老思想....我亞麻七十幾歲都開通過你,與時並重
反而用紋身貼紙仲多歧視眼光....俾人笑十世

女性紋身真係好能核突,完

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]