• 瀏覽: 8,255
  • 回覆: 36
最近係交友app約左個男仔出嚟一齊去餐廳食飯。同個男仔都傾左計一個月多啲。雖然初次見面,但個男仔就已經話要請我食飯,但第一次見就請食飯,個人嚟講覺得有少少負擔,所以我就話不如AA啦,佢都話︰咁好啦,下次再請我食飯。
食完飯埋單嘅時候,佢就畀住先,我就再轉數快返畀佢。
找錢嘅時候,佢竟然同個店員講唔洗找,當貼士,仲要都有成50蚊,係我太小氣,定係個男仔真係咁大方,定只係個男仔為左係我面前扮大方所以先咁做呢?
但係明明講好左AA,佢而家又畀埋貼士,咁我係唔係要AA埋佢畀嘅貼士呀

50蚊貼士,個店員服務好好呀?

引用:
原帖由 女神唔識屙屎 於 2022-9-21 14:47 發表
最近係交友app約左個男仔出嚟一齊去餐廳食飯。同個男仔都傾左計一個月多啲。雖然初次見面,但個男仔就已經話要請我食飯,但第一次見就請食飯,個人嚟講覺得有少少負擔,所以我就話不如AA啦,佢都話︰咁好啦,下次再請我食飯。
找錢嘅時候,佢竟然同個店員講唔洗找,當貼士,仲要都有成50蚊,係我太小氣,定係個男仔真係咁大方,定只係個男仔為左係我面前扮大方所 ...
用下個腦好冇,佢俾1萬蚊貼士你又要同佢share?

狗公先會,扮大方扮晒野

引用:
原帖由 女神唔識屙屎 於 2022-9-21 14:47 發表
找錢嘅時候,佢竟然同個店員講唔洗找,當貼士,仲要都有成50蚊,係我太小氣,定係個男仔真係咁大方,定只係個男仔為左係我面前扮大方所 ...
通常我2,3蚊

視乎個餐幾錢啦!
如果超過5舊,都唔夠加1服務費

引用:
妳呢個post係講緊有人令妳比多$25, 覺得好唔值。

真係要開帖至知

引用:
“食飯”AA…

妳係咪認為,如果佢走時打包咗一千蚊外賣,妳又會諗字夾番呢五嚿㗎~?

若然係咁嘅話,奉勸閣下,千其咪諗拍拖,或生小朋友呀…

因為會有遺傳㗎!!

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2022-9-22 08:20 發表

“食飯”AA…

妳係咪認為,如果佢走時打包咗一千蚊外賣,妳又會諗字夾番呢五嚿㗎~?

若然係咁嘅話,奉勸閣下,千其咪諗拍拖,或生小朋友呀…

因為會有遺傳㗎!!
你無拖拍就成日叫人唔好拍拖

引用:
原帖由 葵興梁九記 於 2022-9-22 08:39 發表

你無拖拍就成日叫人唔好拍拖
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

唔通好似你咁,以為用錢解到,對方唔告你,你就可以當無事發生過,又去影第二個人裙底咩~~~~

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2022-9-21 14:58 發表
50蚊貼士,個店員服務好好呀?
我覺得普普通通,都冇咩服務

引用:
原帖由 印度凸警 於 2022-9-21 15:01 發表

用下個腦好冇,佢俾1萬蚊貼士你又要同佢share?
就梗係唔會啦,有冇人真係會畀咁多貼士

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-9-21 15:02 發表
狗公先會,扮大方扮晒野
扮完有咩好處,女仔角度睇,畀貼士係冇加分

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2022-9-21 18:53 發表

通常我2,3蚊
呢個數字都正常都可以接受

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]